Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Θετικά βήματα και προβλήματα του Μίκη Θεοδωράκη

Τα γεγονότα με τη διάλυση της ΕΡΤ έδωσαν την ευκαιρία σε πολλές Σπίθες να τα αντιμετωπίσουν με ανακοινώσεις και με δράσεις ενός θα έλεγα «αναγεννητικού» χαρακτήρα. Επί τέλους η απόφασή μας να στηριχτούμε από δω και πέρα σ’ αυτή την πρωτότυπη μορφή ενιαίας δράσης δηλαδή σε πολλές μικρού ή μεσαίου μεγέθους ανεξάρτητες Σπίθες αρχίζει να δίνει καρπούς.

Επίσης διαπιστώνω μια συνεχή καλλιτέρευση στην ιστοσελίδα της ΚΑΠ δηλαδή του κοινού μας κέντρου στο οποίο συμμετέχουμε όλοι, προτείνουμε, σχολιάζουμε, συζητάμε κλπ. Όλοι επί ίσοις όροις. Και θα πρέπει επί τέλους να ξεχάσουμε τελειωτικά τους κακούς εαυτούς μας με τις καχυποψίες που εξελίσσονται σε αντιπαλότητες.

Ως εισηγητής της ιδέας αυτής της αποκέντρωσης είχα φυσικά και κάποιους σπουδαίους λόγους για τους οποίους θεωρούσα αναγκαίο να σχηματιστούν στο εξής ομάδες αγωνιστών που να τους συνδέει προσωπική σχέση, φιλία, εκτίμηση και φυσικά τρόποι σκέψεων και δράσεων. Ας πούμε ένα βασικό αριθμό, δέκα μέλη. Μπορεί να είναι και οκτώ. Μπορεί και δώδεκα με δεκαπέντε. Από κει και πέρα φοβάμαι ότι μπαίνουμε σε κινδύνους. Γιατί χρειάζεται ευελιξία, γρήγορες αποφάσεις και μια ποικιλία δράσεων που καμμιά φορά δεν είναι ανάγκη να ανεβούμε στα κεραμίδια και να τις φωνάζουμε.

Με αυτό το σκεπτικό περιμένω τη δημιουργία δεκάδων, εκατοντάδων Σπιθών σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό. Ομάδες όπως είπα αυτοτελείς, με ανεξάρτητα και πιστά μέλη στην ΕΝΙΑΙΑ γραμμή που μας συνδέει όλους και μας βάζει σε μια κοινή πορεία.

Από την άποψη αυτή η σημερινή ανακοίνωση της Ενιαίας Σπίθας Αττικής με εξέπληξε δυσάρεστα: Από τη μια πλευρά χάρηκα για το εύρος της επιρροής μας, όμως από την άλλη με λύπησε το γεγονός ότι αν και έχουμε συζητήσει αναλυτικά για τη νέα μορφή της ΚΑΠ, η Ενιαία Σπίθα Αττικής ούτε λίγο ούτε πολύ φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει μια δική της οργάνωση μέσα στην οργάνωση. Αυτό για μένα είναι όχι μόνο απαράδεκτο αλλά και προσβλητικό.

Γι’ αυτό απευθυνόμενος στα μέλη της Σπίθας αυτής θα έλεγα, «αν νομίζετε ότι διαθέτω κάποιο κύρος, θα σας καλούσα να μετατρέψετε όλες αυτές τις Σπίθες της επιρροής σας σε ανεξάρτητες, αυτόνομες και αυτοδιοίκητες Σπίθες με τις οποιες μπορείτε να διατηρήσετε τις σχέσεις σας σαν απλή Σπίθα Αττικής, χωρίς την λέξη «ενιαία». Άλλωστε όλοι … ενιαίοι είμαστε, απλοί Σπιθιστές με όσους άλλους Σπιθιστές έχουμε γύρω μας, με μοναδική πυξίδα τις Αρχές μας και τα καθήκοντα που βάζει μπροστά μας η Αμερικανοκρατία και η επίτευξη του βασικού μας στόχου, του στόχου της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Αθήνα, 21.6.2013    

Μίκης Θεοδωράκης
 
ΥΓ. Θυμηθείτε τι σας έλεγα για τις εκλογές. Διαβάστε τώρα και τη γνώμη του Τσόμσκυ, που φυσικά ξεκινά από διαφορετική αλλά όχι άσχετη με μας βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου