Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ιδεολογικοπολιτικές θέσεις της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα, Μέρος Β'


Α. ΜΠΟΡΟΥΜΕ! (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ)

Ομιλία στο Θέατρο REX, Αθήνα, 17.01.2011


1. ΞΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ
Από την εποχή ακόμα της επανάστασης του ΄21 το πρόβλημα της ξένης εξάρτησης έγινε αναπόσπαστο οργανικό μέρος της εθνικής μας ζωής. Μπήκε μέσα στο πετσί του νεοσύστατου ελληνικού έθνους αλλάζοντας μορφές και λειτουργίες και γνωρίζοντας καλά να προσαρμόζεται σοφά και καίρια σε όλες τις ιστορικές και κοινωνικές αλλαγές, που πολλές φορές τις προκαλεί η ίδια. πρέπει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι με βάση τον έλεγχο της πολιτειακής, της πολιτικής και της στρατιωτικής εξουσίας (Στρατός και Αστυνομία), η ξένη εξάρτηση προχώρησε κατ’ αρχήν στη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ντόπιας κοινωνικής ολιγαρχίας βασιλικότερης του βασιλέως. Σε βαθμό που να μην χρειάζεται η άμεση παρουσία (στρατιωτική, διοικητική κλπ.) των ξένων στη χώρα μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο ακέραιο τα κάθε είδους συμφέροντά τους, ανάμεσα στα οποία κύρια θέση έχει η επιβολή του δικού τους πολιτισμού, της σκέψης, της γλώσσας, της τέχνης, των ηθών, της νοοτροπίας και των κάθε είδους ιδιαιτεροτήτων τους.


2. ΕΓΧΩΡΙΟΙ  ΤΟΠΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ 

Επομένως θα πρέπει να θεωρούμε το σύνολο των παραγόντων που διαχειρίζονται την ουσιαστική εξουσία στη χώρα μας: Οικονομικοί ολιγάρχες, διαμορφωτές της κοινής γνώμης (δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες καναλιών, ραδιοφώνων και εφημερίδων) ισχυροί πολιτικοί παράγοντες, διακεκριμμένα μέλη της υψηλής διανόησης (ειδικά οι εκπαιδευτικοί) με το πλήθος των προσώπων που τους περιστοιχίζουν και αμείβονται πλουσιοπάροχα, για να διοχετεύουν εκλαϊκεύουν και επιβάλουν τις ιδέες και τις αποφάσεις τους, με λίγα λόγια όλος αυτός ο συρφετός, που σαν ένα μαύρο σύννεφο σκεπάζει την χώρα μας και μας κρύβει τον ήλιο για να ζούμε στο σκοτάδι και τελικά μας μεταβάλλει σε μια μάζα αλληλοσυγκρουόμενων κοπαδιών διαφόρων χρωμάτων που ακολουθούν τους διορισμένους από το Σύστημα βοσκούς, αυτό το δηλητηριώδες νέφος δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι πιστοί τοποτηρητές της ξένης εξάρτησης (σήμερα των Αμερικανών), η οποία επιβλέπει, καθοδηγεί και παρεμβαίνει παρακολουθώντας με άγρυπνο μάτι τις κάθε είδους εσωτερικές μας εξελίξεις. Είναι η εξάρτηση! Επομένως θα πρέπει να αποτελεί τον κύριο στόχο της Αντίστασης για την ουσιαστική Απελευθέρωση του λαού και της χώρας.


3. ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ 

Επομένως θέτω σε αμφισβήτηση όλες τις ισχύουσες επιλογές τους όσον αφορά τις Σχέσεις-Δεσμεύσεις και γενικά την πορεία της χώρας. Και φυσικά το σύνολο των πρακτικών που εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς της εσωτερικής μας ζωής:

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσω, ότι βασική προϋπόθεση για να μπορέσει μια οποιαδήποτε ριζοσπαστική-επαναστατική κίνηση να καταστεί δύναμη ιστορικής αλλαγής είναι να έχει μαζί της την μεγάλη πλειοψηφία ενός λαού.


4. ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ

Θέλουμε να δημιουργήσουμε στην αρχή μια Κίνηση που κάποτε να γίνει Κίνημα ικανό να διεκδικήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Κι αυτή η προσπάθεια γίνεται δυσκολότερη λόγω της μεθοδολογίας που επιλέξαμε. Δηλαδή να μη δημιουργηθεί εκ των άνω αλλά από τον ίδιο το λαό. Με μοναδικά όπλα τη διαφώτιση με σκοπό την διαμόρφωση μιας κοινής άποψης για το πώς κρίνουμε τα γεγονότα και τις αιτίες που τα επηρεάζουν, τη θέση της χώρας μας, τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία και γενικά τι θέλουμε, ποιος είναι ο τελικός μας στόχος και με ποιους τρόπους θα πορευτούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας.


5. ΤΟ ΟΡΑΜΑ 

Ας φανταστούμε μια Ελλάδα Ελεύθερη, Ανεξάρτητη, Ακέραιη, Άφοβη, Αυτοδύναμη. Ας παλέψουμε για ένα Λαό Ελεύθερο, Ανεξάρτητο, Ακέραιο, Άφοβο, Αυτοδύναμο, μέσα σε μια κοινωνία χωρίς ανεργία, αδικία, φτώχεια, αμάθεια με κανόνα τη Δίκαιη Ανισότητα αλλά και την δια νόμου επιβολή της ισότητας ως προς τα δικαιώματα, τις ανάγκες και ένα επίπεδο ζωής και μόρφωσης κάτω από το οποίο θα απαγορεύεται να κατεβαίνει έστω και ένας συμπολίτης μας. Δίκαιη ανισότητα σημαίνει ότι η ικανότητα και η προσπάθεια πρέπει να ανταμείβονται και επομένως να ενισχύονται, γατί έτσι μόνο μια κοινωνία πηγαίνει μπροστά. Η ισοπέδωση αντίθετα είναι άδικη και λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια και στην πρόοδο.


6. Η ΕΘΝΙΚΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 

Επομένως η κακοδαιμονία που συνοδεύει τη χώρα μας από το 1950 έως σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι δεν καταφέραμε έως τώρα να κερδίσουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε με τον α ή τον β τρόπο τα συμφέροντα της υπερδύναμης και των συμμάχων της χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να αναπτύξουμε μιαν ανεξάρτητη πολιτική -καθαρά ελληνική- που να εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό πρέπει να βάζουμε πρώτο στόχο την απαλλαγή μας από την ξένη εξάρτηση και τα εγχώρια όργανά της και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, που αποτελεί την προϋπόθεση για να λογιάζεται ένας Λαός ελεύθερος και κάθε πολίτης άξιος να θεωρείται Άνθρωπος Ακέραιος, υπεύθυνος, ολοκληρωμένος, κυρίαρχος της ζωής και της Μοίρας του.


7. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ 

Στη χώρα μας δυστυχώς από το 1821 έως σήμερα περάσαμε από την Υποδούλωση στην Εξάρτηση που συνεχίζεται έως σήμερα με ελάχιστα διαλείμματα. Όπως λ.χ. την εποχή της ξένης κατοχής, τότε που γνώρισαν την Ανεξαρτησία μόνο όσοι τόλμησαν να πολεμήσουν τον εχθρό με το όπλο στο χέρι. Κι από κει και πέρα μπορούμε να πούμε πως έγιναν ανεξάρτητοι μονάχα αυτοί που αψήφησαν τις Εξουσίες, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν. Παράξενη στ’ αλήθεια αυτή η χώρα που για να γίνεις ελεύθερος θα πρέπει πρώτα να θυσιάσεις τη ζωή σου…


8. ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ 

Όμως γρήγορα τα τσιράκια της εξάρτησης φρόντισαν να σβήσουν τη μνήμη των ηρώων μας μαζί με την αληθινή νεότερη ιστορία μας, για να παραμένει ο Λαός κοπάδι άβουλο και ακίνδυνο, υποταγμένος στα συμφέροντα και στις προσταγές τους.

Πώς αλλιώς αλήθεια, μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη δίψα τους να πάνε τον Λαό πιο πίσω κι από την εποχή του Μεταξά, δηλαδή την εποχή που καθιερώθηκαν οι εργατικές συλλογικές συμβάσεις, με αποτέλεσμα να βρεθούν σήμερα οι δυστυχείς εργαζόμενοι απογυμνωμένοι ακόμα κι από το στοιχειώδες δικαίωμα της επιβίωσης…

Πρέπει να το βροντοφωνάξουμε πως η Εξάρτηση σημαίνει ουσιαστικά ξένη κατοχή και επομένως ο αγώνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών είναι αγώνας απελευθερωτικός. 


9. ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ 

Οι νέες διεθνείς συνθήκες και οι νέες διεθνείς σχέσεις χαρακτηρίζονται από την μετάλλαξη των ΗΠΑ σε μια σύγχρονη ιμπεριαλιστική δύναμη βασισμένη σε δύο πυλώνες: Στην κολοσσιαία στρατιωτική τους δύναμη και στον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας μέσω των γιγαντιαίων οικονομικών μονοπωλίων που ελέγχει. Με στόχο την διεθνή επικράτηση μέσω της δημιουργίας μιας ενιαίας παγκοσμιοποιημένης αγοράς μέσα στην οποία θα πρέπει να κονιορτοποιηθούν οι κάθε είδους ιδιαιτερότητες που εμποδίζουν την απρόσκοπτη διακίνηση και επικράτηση του εθνικού, οικονομικού, ιδεολογικού και πολιτισμικού στίγματος της μίας και μόνης κυρίαρχης Δύναμης.


10. ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ 

Όσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα αυτόν τον θανάσιμο κίνδυνο, είναι είτε τυφλοί είτε βλάκες είτε ανεύθυνοι είτε -ακόμα χειρότερα- συνεργάτες των ΗΠΑ στην επίτευξη αυτού του ολέθριου στόχου. Και γι’ αυτό ακόμα πιο επικίνδυνοι και από τα αφεντικά τους. Από όλα τα εμπόδια που έχουν μπροστά τους οι νέοι κατακτητές τα πιο σκληρά και δύσκολα για να παραμεριστούν και ακόμα περισσότερο να κονιορτοποιηθούν είναι οι ιδιαιτερότητες που προανέφερα, δηλαδή εθνικές, ιδεολογικές, ιστορικές και πολιτιστικές.


11. ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ 

Το κύριο λοιπόν μέλημα του κάθε λαού είναι η οργάνωση της δικής του άμυνας σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής ξεκινώντας από την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας και όλων των στοιχείων που την συνιστούν, της εθνικής ακεραιτότητας με την οργάνωση της εθνικής άμυνας σε νέες βάσεις, στην πλήρη αυτοδυναμία με την επιστράτευση όλων των υποκειμενικών δυνάμεων και την στήριξη στον πλούτο της χώρας, στην άνοδο του μορφωτικού μας επιπέδου, στην συνοχή και ενότητα του λαού με την οργάνωση μιας δίκαιης κοινωνίας που να προσφέρει σε όλους ίσες δυνατότητες, ευκαιρίες και απολαβές, ώστε να επικρατήσει ένα πνεύμα αλληλεγγύης απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την επερχόμενη καταστροφή, να την ξεπεράσουμε και να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια πατρίδα ακόμα καλλίτερη, ακόμα και μέσα σε συνθήκες θύελλας όπως αυτές που ζούμε τώρα και που αύριο θα γίνουν ασφαλώς χειρότερες.

Θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες και θυσίες για να εξουδετερώσουμε την τωρινή ξένη εξάρτηση και να κερδίσουμε την Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας. Θα πρέπει να γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να πείσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, ότι ο δρόμος της σωτηρίας είναι ένας και μοναδικός: Η στροφή προς τις δικές μας δυνάμεις, από όπου θα προσπαθήσουμε να βρούμε και να αξιοποιήσουμε ενωμένοι όλες τις δυνατότητες που θα μας επιτρέψουν να γίνουμε αυτοδύναμοι, αυτάρκεις και επομένως Ανεξάρτητοι. Πού θα στηριχτούμε; Στα μυαλά μας και στη θέλησή μας, στις προσπάθειές μας, στην αυτοθυσία μας, που θα μας βοηθήσουν να αντλήσουμε όλα όσα μας χρειάζονται για να ζήσουμε από τη δική μας γη και τη δική μας εργατικότητα. Έτσι μόνο θα γίνουμε ελεύθεροι και συγχρόνως περήφανοι, γιατί θα στηρίζουμε τη ζωή μας αποκλειστικά επάνω μας χωρίς την ανάγκη των ξένων.


12. ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο καθένας από μας γνωρίζει καλλίτερα από κάθε άλλον τα προβλήματα που τον αφορούν ως άτομο, ως πολίτη, ως εργαζόμενο, ως κάτοικο μιας περιοχής αλλά και ως Έλληνα. Σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλοι και όλες τα βασικά εθνικά μας προβλήματα, καθώς και τα προβλήματα που αφορούν τους άλλους λαούς, τις διεθνείς σχέσεις και το ρόλο της μιας ή της άλλης κυρίαρχης δύναμης.
Είναι πια καιρός να σκεπτόμαστε, να νοιαζόμαστε και να δρούμε ως Έλληνες. Σαν κάποιοι που πατούμε στο ίδιο χώμα, ταξιδεύουμε στις ίδιες θάλασσες, μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε τις ίδιες συνήθειες, τα ίδια ήθη και έθιμα, αρετές, ελαττώματα και ταυτόχρονα την ίδια ιστορία, τους ίδιους μύθους και την ίδια αγάπη για τις πολιτισμικές μας παραδόσεις.


13. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Θεωρώ ότι η βάση για την πρόοδο της Κοινωνίας πρέπει να είναι η θεσμοθετημένη κατάκτηση της Άμεσης Δημοκρατίας. Ώστε ο κάθε πολίτης να είναι ουσιαστικά υπεύθυνος για τη μοίρα του και τη μοίρα του Λαού του. Πάντοτε πίστευα ότι ελεύθερος είναι ο υπεύθυνος. Δηλαδή αυτός που αποφασίζει μαζί με τους άλλους για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μέσα στην οποία ζει και εργάζεται. Όταν κάποιος ή κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για σένα, τότε ουσιαστικά και τυπικά δεν είσαι ελεύθερος. Είσαι εξαρτημένος, σε σημείο ώστε τόσο ηθικά όσο και πρακτικά να έχεις υποβιβασθεί στο επίπεδο του κοπαδιού που είναι αναγκασμένο να ακολουθεί τον βοσκό από το λιβάδι έως το σφαγείο, χωρίς δυνατότητα να αντισταθείς, γιατί ουσιαστικά σε έχουν καταντήσει άβουλο χωρίς σκέψη και θέληση.


14. ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 

Τοποθετούμε ως πρώτο και μέγιστο καθήκον μας την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας απέναντι στις δυνάμεις της ξένης εξάρτησης από τα γνωστά διεθνή κέντρα εξουσίας και όσους τα αποδέχονται, τα στηρίζουν και επωφελούνται από αυτά. Κέντρα που επιδιώκουν να μας επιβάλουν συνταγές θεραπείας και μεθόδους που μας θίγουν, μας προσβάλλουν και μας κάνουν κακό από κάθε άποψη, οικονομική, κοινωνική, ηθική, πατριωτική. Γι’ αυτόν τον υπέρτατο σκοπό αφήνουμε κατά μέρος τις όποιες διαφορές μας για να ενωθούμε μέσα σε μια ενιαία απελευθερωτική Κίνηση.


15. ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας σε κυρίαρχο στοιχείο για την αναδημιουργία της χώρας. Κάθε μέρα που θα είμαστε όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυνατοί, θα μας επιτρέπει από δύναμη άμυνας να γίνουμε δύναμη κρούσης και ταυτόχρονα δύναμη δημιουργίας.


16. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Σχετικά με το «Μνημόνιο», δηλαδή τους όρους με τους οποίους δέχθηκαν να μας «βοηθήσουν», θα γνωρίζετε ασφαλώς την άποψη που διατύπωσε ο διακεκριμένος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Κασιμάτης, ότι δηλαδή «τέτοιοι όροι μπαίνουν για πρώτη φορά σε σύμβαση δανείου στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας.
Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας.

Επί πλέον στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι διέπεται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Αποκλειστικά Αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνήθηκε να είναι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή των δανειστών μας. Η δανειακή σύμβαση είναι ΕΚΝΟΜΗ».

«Χωρίς κάποιο προηγούμενο παραδώσαμε με μόνη μια υπογραφή την εθνική μας κυριαρχία, ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας. Από της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είμαστε συνηθισμένοι να δανειοδοτούμαστε. Τέτοιους όρους όμως, ουδέποτε αποδεχτήκαμε».


17. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Κύριε Πρωθυπουργέ, αθετήσατε όλες τις υποσχέσεις σας, προεκλογικές και μετεκλογικές, σε ό,τι αφορά τους φόρους, τους μισθούς και τις απολύσεις. Γνωρίζετε ότι κλείνουν καθημερινά δεκάδες βιομηχανίες, βιοτεχνίες και καταστήματα χωρίς να σκέφτεστε τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο. Δεν θα σας συγκινεί το γεγονός ότι η ερήμωση εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στην ελληνική αγορά που μόλις χθες ακόμα έσφυζε από ζωή. Δεν ανησυχείτε που οι νέοι και νέες μας, κυρίως επιστήμονες, μεταναστεύουν μη μπορώντας να ζήσουν στη χώρα μας; Δεν σας έχει πει κανένας στο περιβάλλον σας ότι ο Λαός μας απελπίζεται, φοβάται, στενάζει, ενώ η χώρα μας καθημερινά βυθίζεται από κάθε άποψη σε μια γενικευμένη ύφεση, της οποίας ουδείς γνωρίζει το τέλος;

Μη σας ξεγελάει το γεγονός ότι σήμερα φερόμαστε ακόμα σαν ζαλισμένα αρνάκια. Σκεφτείτε μόνο με πόσα ψέματα και αυταπάτες έχουν ποτίσει έως σήμερα τους Έλληνες. Κάθε μέρα όμως που εσείς ο ίδιος θα τους βοηθάτε με τις σκληρές σας αποφάσεις να ανακαλύπτουν την αλήθεια, τα αρνάκια θα μεταβάλλονται σε πολίτες υπεύθυνους και αποφασισμένους να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Αυτό ίσως πάρει λίγο καιρό. Όταν θα σχηματισθεί το ποτάμι της διεκδίκησης όλων αυτών που μας έχουν κλέψει, τότε καμμιά δύναμη δεν θα σταθεί ικανή να το σταματήσει. Το οργισμένο ποτάμι θα ξέρει καλά προς τα πού θα πρέπει να πάει για να κερδίσει αυτά που του ανήκουν. Σκεφτείτε πότε και πόσοι θέλησαν ως τώρα να το εμποδίσουν τις τελευταίες δεκαετίες και πού βρίσκονται σήμερα. Γιατί είναι ιστορικός Νόμος ο Λαός πάντα να νικά. Φτάνει να το θελήσει. 


18. ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ

Τί συμβαίνει με το Αιγαίο; Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι το ΝΑΤΟ μας επέβαλε να το μοιραστούμε μισό-μισό με την Τουρκία; Υπάρχει ή όχι συμφωνία για την παραχώρηση του εναέριου εθνικού μας χώρου στην Ισραηλινή αεροπορία για πολεμικές ασκήσεις; Τι συμβαίνει με το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή και για ποιο λόγο υπάρχουν αυτές οι περίφημες πλωτές γέφυρες που μπορούν σε ελάχιστο χρόνο να ενώνουν δύο ακτές του Έβρου προκειμένου να περάσουν τανκς; Υπάρχει ή όχι οργανωμένη εθνικιστική προπαγάνδα στην Αλβανία και στα Σκόπια με στόχο ελληνικά εδάφη και πώς αντιδρούμε σ’ αυτό; Γιατί σταμάτησε ο αγωγός του Μπουργκάς; Αληθεύει ότι υπήρξαν ευνοϊκές οικονομικές προτάσεις από τη Ρωσία και την Κίνα, τις οποίες απέρριψε η Κυβέρνηση;


19. ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Και αληθεύει ή όχι το γεγονός ότι εσείς μάς οδηγήσατε στην οικονομική μας εξάρτηση από το ΔΝΤ και τους ευρωπαίους συνεταίρους του, στην περίφημη Τρόικα στην οποία παραδώσατε αμαχητί την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις της χώρας;


20. ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ

Υπάρχει επίσης το πρόσφατο παράδειγμα του μικρού κράτους του Εσκουαδόρ-Ισημερινού, που χαρακτήρισε το Δημόσιο Χρέος του ως «Χρέος Απεχθές» και αρνήθηκε να το καταβάλει στους δανειστές του. Με αποτέλεσμα να πληρώσει τελικά το ένα τρίτο του συνολικού ποσού. Αποδεικνύοντας έτσι ότι τα φοβερά θηρία (οι δανειστές μας) μπροστά στα οποία τρέμει η Κυβέρνηση, γίνονται αρνάκια όταν αντιμετωπίσουν τη σιδερένια θέληση έως ηγέτη και ενός λαού μικρότερου και πιο αδύνατου από τον δικό μας.

Πώς φτάσατε στο σημείο αυτός ο Πρόεδρος μάλιστα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να φερθεί χειρότερα και από τον Μεταξά καταργώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που ένας δικτάτορας καθιέρωσε κάτω από την πίεση των εργαζομένων από την δεκαετία του ΄30; Πώς τολμάτε να μας πάτε 80 χρόνια πίσω;

Πιστεύω ότι εκεί που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη λύση από τη φωνή του Λαού. Η οργή του Λαού πρέπει να μετουσιωθεί σε μια τέτοια κραυγή, που να συγκλονίσει συθέμελα το σάπιο οικοδόμημα της Εξάρτησης, που μας οδηγεί κατ’ ευθείαν στο απόλυτο Χάος. Δεν υπάρχει άλλη λύση!


21. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ

Γνωρίζουμε καλά σε ποιο σημείο μας έχει οδηγήσει αυτή η τακτική των δανείων με τους υψηλούς τόκους. Γνωρίζουμε ακόμα ότι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων μας πηγαίνει καταναγκαστικά στην αγορά όπλων από τις ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία. Και η ερώτησή μου είναι, ποιος μας εμποδίζει να αναζητήσουμε άλλους τρόπους με στόχο Πρώτον την εξόφληση εάν είναι δυνατόν ολόκληρου του Χρέους μας, Δεύτερον τον δανεισμό από άλλες πηγές με πολύ χαμηλότερους τόκους και Τρίτον την εξόφληση του μελλοντικού μας χρέους (που θα είναι απείρως χαμηλότερο) με συμφωνίες με τη μορφή κοινοπραξιών με μικτές Εταιρίες, που θα έχουν στόχο την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών με όρους αυστηρούς σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Η δική μου προσωπική απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει πια και ότι είμαστε ελεύθεροι να κοιτάξουμε το συμφέρον μας. Φτάνει βεβαίως να το θελήσει ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός και οι δύο χώρες που μνημόνευσα, η Ρωσία και η Κίνα.


22. Α.Ο.Ζ

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, εδώ και πάνω από 25 χρόνια, η έννοια της υφαλοκρηπίδας έχει υπερκερασθεί από αυτή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρει ρητά (άρθρο 121 παρ. 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού καθορίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο καθορίζονται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Επομένως η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για την ΑΟΖ τα ίδια επιχειρήματα που προβάλλει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, ότι δηλαδή τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι κάθονται επάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας. Επί πλέον η Σύμβαση έχει καταργήσει την γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας κι έτσι η Τουρκία έχει χάσει ένα άλλο επιχείρημα.

Γιατί άραγε από το 1982 έως σήμερα η Ελλάδα δεν έχει καθορίσει το δικό της ΑΟΖ, όπως έχουν κάνει όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου, όπως και η Τουρκία στην Μαύρη Θάλασσα; Γιατί όταν η Κύπρος δημιούργησε στα 2004 το δικό της ΑΟΖ και κάλεσε την Ελλάδα να κάνει το ίδιο, ώστε να ενωθούν τα δύο ΑΟΖ, εμείς αρνηθήκαμε; Μέσα σ’ αυτό το κοινό ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου θα έμπαινε φυσικά και το Καστελλόριζο.

Μήπως για τον λόγο αυτόν η Ελλάδα φοβήθηκε την Τουρκία και έκανε πίσω; Εδώ η Κύπρος δεν την έλαβε υπ’ όψιν και συνήψε συνθήκη με το Ισραήλ για τα δικά τους ΑΟΖ που αφήνει την Τουρκία απ’ έξω…

Λέγεται ότι μεγάλα κοιτάσματα βρίσκονται στο τρίγωνο ανάμεσα στο Καστελλόριζο, στην Κρήτη και στην Κύπρο. Και για τον λόγο αυτό κατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στο Καστελλόριζο, που ως φαίνεται επιδιώκει να εξαιρεθεί από το ελληνικό ΑΟΖ.
Πρώτον ότι με τη νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας αλλάζουν ριζικά τα δικαιώματά μας ως προς το Αιγαία.

Δεύτερον ότι το Καστελλόριζο ανήκει αποκλειστικά στο ελληνικό ΑΟΖ και ως εκ τούτου εμποδίζει την Τουρκία να έχει κοινά σύνορα ΑΟΖ με την Αίγυπτο. 


23. ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ 

Στο σημείο αυτό θεωρώ αναγκαίο να υπενθυμίσω συνοπτικά τις βασικές τομές που προτείνω να γίνουν για την έξοδο από την κρίση και προ παντός για την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και που παρουσίασα στην ομιλία μου την πρώτη του Δεκέμβρη.

Πρώτον: Να εγκαταλείψουμε το δόγμα «Ανήκομεν εις την Δύσιν» και να το αντικαταστήσουμε με τη θέση «Ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα». Που σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορούμε να συνάπτουμε συμφωνίες κάθε είδους με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Οικονομικές, στρατιωτικές, καθώς και σύμφωνα φιλίας και αλληλοβοήθειας.

Δεύτερον: Η Δύση μας πλήγωσε, μας ταπείνωσε και μας υποχρέωσε να της παραχωρήσουμε εθελοντικά την κηδεμονία της χώρας με τη σύναψη συμφωνιών που θίγουν τα ίδια τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Τρίτον: Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μηχανορραφούν με τους εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων, που διεκδικούν φανερά ελληνικά συμφέροντα στην Βόρειο Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ενώ εμείς εξακολουθούμε να είμαστε εξαρτημένοι από τις ΗΠΑ και εγκλωβισμένοι στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια σχιζοφρενική κατάσταση από την οποία οφείλουμε να απαλλαγούμε.

Τέταρτον: Επειδή η εχθρική μας περικύκλωση στηρίζεται φανερά από τους υποτιθέμενους συμμάχους και προστάτες μας, για να σωθεί η χώρα μας από ενδεχόμενες εχθρικές ενέργειες, Πρώτον πρέπει να υπάρξει ένα Νέο Αμυντικό Δόγμα έξω από τον έλεγχο του ΝΑΤΟ και Δεύτερον να αναζητηθούν τα αναγκαία αμυντικά μέσα από άλλες χώρες δηλαδή την Ρωσία και την Κίνα.

Πέμπτον: Επίσης δεν μας μένει άλλος τρόπος για να απαλλαγούμε από τις δαγκάνες του ΔΝΤ και των Τραπεζών της Ευρώπης εκτός από την εξασφάλιση του αναγκαίου κεφαλαίου και πάλι από την Ρωσία και την Κίνα, με την ελπίδα ότι οι όροι που θα μας θέσουν θα είναι συμβατοί με τα εθνικά μας συμφέροντα. Να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για φιλικό διακανονισμό διατηρώντας εάν κι αυτοί το θελήσουν, τον όποιο βαθμό συνεργασίας συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές. Το ίδιο και με την Ευρώπη. 

Έκτον: Να επικεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε κατ’ αρχήν το οικονομικό μας πρόβλημα να μπορέσει να λυθεί κατά ένα μεγάλο μέρος από μας τους ίδιους. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να εκπονηθεί από τον ίδιο τον Λαό μας ένα λεπτομερές, επιστημονικά ορθό και ρεαλιστικά εφαρμόσιμο πρόγραμμα αξιοποίησης του δυναμικού της χώρας. Έμψυχου και υλικού.


24. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Σε κάθε τέτοια πρόταση για ριζική στροφή στην πολιτική που ακολουθούμε έως σήμερα, το ερώτημα που ακούω είναι «Μα θα το επιτρέψουν οι Αμερικανοί;». Γεγονός που δείχνει πόσο πολύ είναι ο λαός μας διαβρωμένος από τη βεβαιότητα ότι είμαστε εξαρτημένοι από τους ξένους και γι’ αυτό είμαστε καταναγκασμένοι να εφαρμόζουμε κατά γράμμα όλες τις οδηγίες-εντολές που προέρχονται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη των Τραπεζών και να ψηφίζουμε τους πολιτικούς και τα κόμματα που γνωρίζουμε ότι έχουν την εύνοια των ξένων.

Θέλω λοιπόν να σας πω ξεκάθαρα: Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ουσιαστικός συσχετισμός δυνάμεων σήμερα μας βοηθά ώστε η μοναδική πατριωτική λύση να βρίσκεται κατά 100%, αποκλειστικά στην ελεύθερη θέληση του Ελληνικού Λαού. Ας το καταλάβουν όλοι καλά. Είμαστε ελεύθεροι!


25. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Γι’ αυτό το λόγο θέλω να βροντοφωνάξω για να ακουστεί από όλους τους Έλληνες ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα για ένα νέο 1967. Η δε υπαρκτή επιρροή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης των Τραπεζών είναι βέβαιο ότι μπροστά στο ενδεχόμενο μιας απόφασης του ελληνικού λαού για ριζοσπαστικές λύσεις, θα συνεργαστούν μαζί μας , φτάνει να μη θιγούν βασικά στρατηγικά τους συμφέροντα. Και γι’ αυτό το λόγο ανέφερα ήδη ότι οι δικές μας επιδιώξεις θα πρέπει να αποβλέπουν στη διασφάλιση των εθνικών και λαϊκών μας συμφερόντων είτε με τη σύναψη συμφωνιών με διάφορες χώρες είτε με την εξάλειψη των όρων που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την οικονομική μας ανάπτυξη και την εξάρτηση από διεθνή κέντρα που είτε μας υποδουλώνουν οικονομικά (όπως με το Μνημόνιο και την Τρόικα) είτε μας συμπαρασύρουν σε ενέργειες οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με την προσήλωσή μας στην παγκόσμια Ειρήνη και τον σεβασμό της ακεραιότητας όλων των λαών, (όπως η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ).

Πιστεύω ότι είμεθα απολύτως ελεύθεροι να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση για τη σωτηρία και την αναγέννηση της πατρίδας. Ελεύθεροι, Ελεύθεροι , Ελεύθεροι.

**


Β. ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΑ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ) 


Ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Αργυρούπολη, 7.2.2011


1. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ 

Η σύγχρονη διεθνής κατάσταση χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών που θα οδηγήσουν μέσω της παγκοσμιοποίησης της Αγοράς σε μια παγκοσμιοποιημένη Κοινωνία Υπερεθνικού χαρακτήρα υπό την αιγίδα της Υπερδύναμης.


2. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΡΑΤΟΣ
 
Στο δρόμο για την ολοκλήρωση αυτού του στόχου τα ισχυρότερα εμπόδια είναι έως σήμερα τα Έθνη-Κράτη των οποίων οι ιστορικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες αμύνονται στην προσπάθεια της Υπερδύναμης να θρυμματίσει τον κοινωνικό τους ιστό, που εκτός από την ιστορία και τον πολιτισμό του κάθε λαού, τον αποτελούν και οι κάθε είδους κατακτήσεις ειδικά στον κοινωνικό, εργασιακό και μορφωτικό τους τομέα. Επομένως το Έθνος-Κράτος αποτελεί σήμερα το τελευταίο ανάχωμα της άμυνας των ελεύθερων λαών. Το έσχατο φρούριο που εμποδίζει τον τελικό στόχο της πολιτικής του σοκ και του δέους, στρατιωτικού και οικονομικού, να μεταβάλει τους πολίτες σε απλά νούμερα ανίκανα να αντισταθούν στις ανάγκες και τους κανόνες της Νέας Τάξης. Με τον τρόπο αυτό η βασική διεθνής αντίθεση ανάμεσα στις δυνάμεις του Κακού και του Καλού περνά κάθετα μέσα σε κάθε Έθνος-κράτος και γίνεται η κυρίαρχη αντίθεση που χωρίζει τους «Κακούς» της κάθε χώρας, δηλαδή το σύνολο των δυνάμεων της εξάρτησης από την Υπερδύναμη και τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, από τους «Καλούς», δηλαδή τους ανεξάρτητους πολίτες της κάθε χώρας που δεν δέχονται και αντιστέκονται στον νέο ολοκληρωτισμό που απειλεί το σύνολο της ανθρωπότητας. Κάθε άλλου είδους αντίθεση που χώριζε έως τώρα τις κοινωνίες των Εθνών-Κρατών που βρίσκονται στο στόχαστρο, εξακολουθεί μεν να υπάρχει, αποκτά όμως δευτερεύουσα σημασία μπροστά σ’ αυτή τη βασική αντίθεση που η έκβασή της θα σημάνει είτε την πλήρη εξουθένωση είτε ένα νέο ξεκίνημα του κάθε λαού.


3. ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

Ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε, είναι μια Ζούγκλα, όπου κυριαρχούν αδίστακτοι δολοφόνοι ολόκληρων λαών και μαύροι κύκλοι εξουσιαστών, που επιδιώκουν να κυβερνήσουν δημιουργώντας οικονομικές και άλλες κρίσεις, που θα μας μεταβάλουν σε ανίσχυρα και άβουλα κοπάδια ανθρώπων χωρίς ταυτότητα και δύναμη αντίστασης στην ηγεμονική τους παγκοσμιοποιημένη κυριαρχία.
Η παλιά αντίθεση ανάμεσα στον αυτοαποκαλούμενο «Ελεύθερο Κόσμο» -δηλ. τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό- και στον πρώην κομμουνισμό έχει προ πολλού ξεπεραστεί από την υποταγή των Εθνών-Κρατών του Δυτικού Κόσμου στις επιδιώξεις της Υπερδύναμης, η οποία χωρίς ηθικούς φραγμούς έχει αναδείξει την καταπίεση, τον φόβο, το ΔΕΟΣ και το ΣΟΚ, τα βασανιστήρια, τον πόλεμο και την εξόντωση ολόκληρων λαών με όπλο την στρατιωτική μηχανή από τη μία πλευρά και την οικονομική εξαθλίωση από την άλλη. Επομένως οι μέθοδοι που εφαρμόζει η Υπερδύναμη δεν διαφέρουν σε τίποτα από την νοοτροπία και τις μεθόδους των ναζιστών-φασιστών που οδήγησαν την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής.

Από την άποψη αυτή θεωρώ το βιβλίο της Ναομι Κλάιν ως βασικό κώδικα και οδηγό, προκειμένου να γνωρίσουμε καλά την πεμπτουσία της νέας πολιτικής του Ιμπεριαλισμού που συνίσταται στη βίαιη μεταλλαγή προσώπων και κοινωνιών μέσω των μεθόδων ηλεκτροσόκ για τα άτομα και δέους και σοκ για τα κοινωνικά σύνολα σε απρόσωπες, άβουλες και πειθαρχημένες μονάδες στα επίπεδα του ζώου και του κοπαδιού, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κυριαρχία του διεθνούς Μαύρου Μπλοκ με επίκεντρο το στρατιωτικό, οικονομικό Διευθυντήριο των ΗΠΑ.


4. ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 

Οι κοινωνικές-ταξικές αντιθέσεις δεν έχουν φυσικά εξαφανιστεί. Όμως όλες οι δυνάμεις της οικονομικής ολιγαρχίας μαζί με τα παρασιτικά επαγγέλματα ανήκουν στο στρατόπεδο της ξένης εξάρτησης. Αντίθετα το στρατόπεδο των ανεξάρτητων πολιτών το αποτελούν όλες οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις – θύματα εκμετάλλευσης και εξαπάτησης οικονομικής και πολιτικής, του μπλοκ της ξένης εξάρτησης. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι υπάλληλοι, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι διανοούμενοι, όλοι οι φορείς ανάπτυξης και προόδου, η εργαζόμενη και η σπουδάζουσα νεολαία ανήκουν στο ενιαίο πατριωτικό στρατόπεδο των ανεξάρτητων πολιτών με στόχους την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή κυριαρχία και την πατριωτική αναγέννηση μέσα σε μια Ελλάδα ελεύθερη.
Τί πιστεύουν άραγε τα κόμματα της Αριστεράς και οι λίγοι βουλευτές που δεν ψήφισαν το Μνημόνιο, ότι οι όποιες παρεμβάσεις και οι ψήφοι τους παίζουν κανένα ρόλο στην κοινή γνώμη; Εκείνο που μένει είναι ότι όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις ψηφίζονται μονοκούκι από την πλειοψηφία παίρνοντας σφραγίδα νομιμότητας χάρη στην παρουσία και τη συμμετοχή των δυνάμεων της μειοψηφίας, που αντί να καταγγείλουν το ουσιαστικό πραξικόπημα και να αφήσουν μόνους τους εξαρτημένους από τα διεθνή κέντρα και να στρέψουν όλες τους τις δυνάμεις στην ουσιαστική διαφώτιση και στον ξεσηκωμό του λαού, δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τη βουλή για την προπαγάνδα της, που την πολλαπλασιάζουν τα ΜΜΕ μπλοκάροντας τις λαϊκές μάζες που αν και είναι θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, στηρίζουν στα γκάλοπ την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική. Πράγμα πρωτοφανές.


5. ΒΟΥΛΗ ΙΣΤΟΣ ΑΡΑΧΝΗΣ

 Όπως καταλαβαίνετε, μέσα σ’ αυτό τον παραλογισμό και το απόλυτο χάος η θέση της Κίνησής μας γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, μιας και είμαστε σήμερα εκείνοι που βλέπουν καθαρά, γιατί βρισκόμαστε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι έξω από αυτό το τερατώδες κύκλωμα, μέσα στο οποίο δεν βρίσκονται μόνο οι δυνάμεις της εξάρτησης αλλά και οι δυνάμεις της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, που έχουν την αυταπάτη ότι είναι ικανές να χτυπήσουν την εξάρτηση από τα μέσα. Δηλαδή να σκοτώσουν την αράχνη εκμεταλλευόμενοι τα ίδια της τα δίχτυα. Πράγμα αδύνατο φυσικά.            


6. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ

Ας μας πουν και τα δύο κόμματα της Αριστεράς, πού τοποθετούν σήμερα τη βασική αντίθεση τόσο την παγκόσμια όσο και τη δική μας. Εμείς θεωρούμε ότι η σημερινή ολομέτωπη επίθεση του διεθνούς ιμπεριαλισμού με κέντρο τις ΗΠΑ, τόσο η στρατιωτική όσο και η οικονομική μαζί με τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις της κάθε χώρας, που ταξικά εκφράζουν την αντιδραστική εξουσία στην κάθε χώρα, έρχεται σε θανάσιμη αντίθεση με τη λαϊκή πλειοψηφία του κάθε Έθνους-Κράτους. Δηλαδή η παγκόσμια βασική αντίθεση περνά κατακόρυφα μέσα από τους λαούς, που τους χωρίζει σε δύο αντίθετα στρατόπεδα που και τα δύο παλεύουν για την επιβίωσή τους. Συμφωνούν με αυτή την τοποθέτηση;


7. ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Ουσιαστικά μετά το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ η ελληνική ολιγαρχία ακύρωσε τις βασικές αρχές του δικού της Συντάγματος. Και μόνο η δημόσια ομολογία του Πρωθυπουργού της χώρας ότι είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε σε τρίτους ένα μέρος της εθνικής μας ακεραιότητας, ήταν ικανή να βάλει δυναμίτη στα θεμέλια του Πολιτειακού μας συστήματος. Το γεγονός ότι με την εγκατάσταση της Τρόικα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η παράδοση της εθνικής μας αυτοτέλειας σε τρίτους, ανατίναξε εκ βάθρων το οικοδόμημα βάζοντας τους Έλληνες στο δίλημμα «είτε δέχεστε να ζείτε μέσα στα ερείπια αυτής της συνταγματικής εκτροπής είτε αντιδράτε θεωρώντας την παράδοση αυτή καθαρά απαράδεκτη και ασυμβίβαστη προς την αρχή της ανεξαρτησίας της χώρας. Χωρίς αυτή την καθαρή στάση που είναι βέβαιο ότι την διαισθάνεται η πλειοψηφία του λαού μας, δίδεται –έστω και όχι σκόπιμα– παράταση ζωής σ’ ένα καθαρά εθνικό έγκλημα, δεδομένου ότι ο μοναδικός τρόπος για να σωθεί η χώρα και ο λαός είναι η προσπάθεια μιας μετωπικής σύγκρουσης του λαού μας με δυνάμεις ξένες και ντόπιες, που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς τη διάλυση της χώρας με σκοπό τον έλεγχο της εξουσίας που να εκφράζει την πραγματική θέληση του ελληνικού λαού.


8. ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Επομένως ο κύριος στόχος μας θα πρέπει να είναι να προσπαθούμε να περάσουμε τις ιδέες μας σε όλο και περισσότερους πολίτες καθημερινά. Με βάση το στόχο αυτόν θα πρέπει η κάθε Επιτροπή να χαράξει τη δράση της στο χώρο που ζει.

Η Δημοκρατία και ειδικά η Άμεση Δημοκρατία μπορεί να καταστήσει βιώσιμο ένα οποιοδήποτε σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Στην περίπτωσή μας Δημοκρατία είναι η επίμονη προσπάθεια για την ολοένα και πιο πλατειά συνένωση των Λαϊκών δυνάμεων με στόχο να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο πλειοψηφικό μέτωπο αναγεννητικών δυνάμεων. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μεταβάλουμε τον σημερινό αρνητικό για τον λαό μας συσχετισμό δυνάμεων σε θετικό και νικηφόρο.

**
Γ. ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ)


Ομιλία στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, Θεσ/νίκη 27.2.2011

Είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που τολμήσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να υποδείξουμε τις μόνες ριζικές λύσεις που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τις δυνάμεις, τις σχέσεις και τις δεσμεύσεις που μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση της υποδούλωσης που μας υποβιβάζει και μας ντροπιάζει. 


1. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ

Είμαι δυστυχώς ο μόνος που κατήγγειλε την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να διαθέσει τον ελληνικό εναέριο χώρο στην Ισραηλινή αεροπορία. Και τώρα μετά τη σημερινή μου παρέμβαση, φοβάμαι ότι όχι μόνο θα παραμείνω μόνος αλλά και θα γίνω στόχος των δυνάμεων που μαζί με τον Παπανδρέου επιχειρούν αυτή τη στιγμή να καταστήσουν τη χώρα μας σύμμαχο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που είναι υπεύθυνες για τις μεγάλες τραγωδίες που περνούν οι λαοί στη Μέση Ανατολή, την Νότιο Αμερική, την Ασία, την Αφρική και τώρα την Ευρώπη. Ακόμα και μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ... Κι αυτές είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και κάποιοι παράγοντες του εβραιοαμερικανικού λόμπυ. 


2. ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Η ΞΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Ελπίζω ότι οι περισσότεροι από σας έχετε ενημερωθεί πρώτα απ' όλα από τις άθλιες αποφάσεις της Κυβέρνησης που οδηγούν στα αποτελέσματα που μόλις ανέφερα, δηλαδή τη συμπόρευση της χώρας μας με το τριπολικό διεθνές επιτελικό σύστημα και στη συνέχεια από την πείρα των άλλων λαών και τις αποκαλύψεις του τύπου για τη θεωρία «Σοκ και Δέος», καθώς και για τον ρόλο της λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

Είμαστε Έλληνες πατριώτες. Πιστεύουμε στην Ελευθερία και στην Κοινωνική Δικαιοσύνη. Και οραματιζόμαστε μια κοινωνία με ουσιαστικά ίσα δικαιώματα. Μια Κοινωνία Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, υψηλού μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου αποτελούμενη από συνειδητούς και ολοκληρωμένους πολίτες, ώριμους και υπεύθυνους να διαχειριστούν βασικά οι ίδιοι τη μοίρα της χώρας τους.

Το βασικό μας Μέτωπο είναι η ξένη εξάρτηση και το σύμπλεγμα των οπαδών της στη χώρα μας. Και από την άποψη αυτή θεωρούμε τον εαυτό μας Ανεξάρτητο. Στο βάθος και με την πάροδο του Χρόνου πιστεύω ότι οι περισσότεροι από σας θα αισθανθείτε ανεξάρτητοι από πολλά πράγματα που μας έχουν βαλτώσει ως κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες.


3. ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Φυσικά Ανεξάρτητος δεν σημαίνει Ασύδοτος. Πάνω από το δικαίωμα και την κατάκτηση της προσωπικής ελευθερίας, ας μη λησμονούμε ότι υπάρχει η Δέσμευση. Η κοινή και εθελοντική δέσμευση όλων μας απέναντι σε βασικούς στόχους, μεθόδους και κατευθύνσεις.

Είναι ευκαιρία να αναφερθώ εδώ σε μια παρανόηση που παρουσιάστηκε σε ορισμένους από μας. Δηλαδή τη σχέση της αυτοτέλειας της κάθε Σπίθας με την ανάγκη ύπαρξης μιας κεντρικής κατεύθυνσης. Ας μην ξεχνάμε, ότι το Κίνημά μας δημιουργήθηκε γιατί τα μέλη του αποδέχθηκαν συγκεκριμένες Προγραμματικές Αρχές. Η εφαρμογή στην πράξη των Αρχών αυτών αποτελεί όχι μόνο τη δέσμευση να τις ακολουθούμε αλλά και την ανάγκη της ύπαρξης ενός εθνικού κέντρου που θα είναι υπεύθυνο για την τήρησή τους από την κάθε Σπίθα μαζί με τον συντονισμό των Σπιθών σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ευθύνης και δράσης σε εθνικό επίπεδο. Το δικό μας Εθνικό Κέντρο είναι η Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή. 

Το μόνο που μας σώζει είναι να μπορέσουμε να δεθούμε μεταξύ μας με χαλύβδινους δεσμούς, που θα μας καταστήσουν ακατάβλητους και ανίκητους. Για να κάνουμε τι; Μα για να γίνουμε το ιστορικό όργανο που θα συγκρουστεί μετωπικά με το τέρας της Εξάρτησης και θα το εξαφανίσει.


4. ΚΑΘΕΣΤΩΣ  ΒΙΑΣ 

Σήμερα ζούμε μέσα σε ένα καθεστώς βίας. Και είναι λάθος να θεωρούμε ως βία μονάχα τη σωματική. Ουσιαστική βία είναι επίσης κάθε αυθαίρετη πράξη που προσβάλλει τα δικαιώματα του πολίτη για εργασία, μόρφωση, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Βία είναι η αυθαιρεσία, η υποκρισία, η παραπληροφόρηση και η υποκουλτούρα. Βία είναι να αποφασίζεις για τη ζωή των άλλων καταπατώντας τη θέλησή τους. Βία είναι να εκτελείς εντολές ξένων, που βλάπτουν τους πολίτες και την πατρίδα σου. Βία είναι να θίγεις την ιερότητα της εθνικής ανεξαρτησίας, τον σεβασμό στην ιστορία της πατρίδας σου και να περιφρονείς τις πολιτιστικές, πνευματικές και θρησκευτικές παραδόσεις σου που αποτελούν την ταυτότητά σου ως ελεύθερου πολίτη και Έλληνα.


5. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Πρέπει λοιπόν κατ' αρχήν να επισημάνουμε όλες τις σύγχρονες μορφές βίας, απ' όπου κι αν προέρχονται, τις πηγές που τις γεννούν και τις στηρίζουν και που όλες μαζί αποτελούν το Σύστημα, που σήμερα κυριαρχικά κάθεται πάνω στο σβέρκο μας και προσπαθεί να μας λυγίσει, ως ότου μας αναγκάσει να προσκυνήσουμε μπροστά στα πόδια του.

Απέναντι σ' αυτό το Σύστημα και τους όποιους δορυφόρους του θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι, ασυμβίβαστοι και επιθετικοί. Να καλλιεργούμε συστηματικά την τελική κρίσιμη σύγκρουση με την καθημερινή μας στάση από σήμερα. Πρέπει όμως γι' αυτό να ψηλώνουμε κάθε μέρα και πιο πολύ. Να γινόμαστε σοφότεροι, πιο σίγουροι και πιο πειστικοί, προκειμένου να εξαπλώσουμε τη δική μας πίστη σε όλο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.


6. ΖΟΥΓΚΛΑ

Ας το καταλάβουμε, ότι διαλέγουμε ένα δρόμο δίχως γυρισμό, δίχως συμβιβασμό αποφασισμένοι να φτάσουμε ως το τέλος. Και το τέλος θα είναι η Λαϊκή Κυριαρχία, η Εθνική Ανεξαρτησία και η Πατριωτική Αναγέννηση. 

Ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε, είναι μια Ζούγκλα, όπου κυριαρχούν αδίστακτοι δολοφόνοι ολόκληρων λαών και μαύροι κύκλοι εξουσιαστών, που επιδιώκουν να κυβερνήσουν δημιουργώντας οικονομικές και άλλες κρίσεις, που θα μας μεταβάλουν σε ανίσχυρα και άβουλα κοπάδια ανθρώπων χωρίς ταυτότητα και δύναμη αντίστασης στην ηγεμονική τους παγκοσμιοποιημένη κυριαρχία.


7. ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

Θα διαβάσατε ασφαλώς για την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και για τη θεωρία του «Σοκ και Δέος». 

Στην τελευταία συνάντηση στην Αθήνα (νομίζω στην Βουλιαγμένη) είχαν το στρατό, το ναυτικό και τους πεζοναύτες να τους φυλάνε! Άραγε με ποιο δικαίωμα οι αρμόδιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί μας εκπρόσωποι διαθέτουν δυνάμεις που ανήκουν αποκλειστικά στο Έθνος σε ξένους και ντόπιους ιδιώτες;

Και τί αποφάσισαν κλεισμένοι στο πολυτελές ξενοδοχείο; Κατ' αρχήν να επιταχύνουν την ύφεση παγκοσμίως και να την κάνουν όσο πιο μεγάλη γίνεται, έτσι ώστε να γονατίσουν τον κόσμο, να προκαλέσουν πανικό στο κοινό, για να τους παραχωρήσουν αυτή τη νέα παγκόσμια οικονομική αρχιτεκτονική που επιδιώκουν. Που θα διοικείται ανοιχτά από μια ιδιωτική κοινοπραξία κεντρικών τραπεζών, που ανήκουν σε δυναστεία διεθνών τραπεζιτών και έτσι παίζουν ένα τρελό στοίχημα με όλο τον πλανήτη. Θέλουν επίσης να στήσουν έναν παγκόσμιο οργανισμό υγείας με μορφή παγκόσμιου Υπουργείου Υγείας, για να έχουν τον έλεγχο πάνω σε κάθε Έθνος.

Θέλουν το νέο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και όλα τα Έθνη να υπογράψουν γι' αυτό και να τους παραδώσουν όλα τα δικαιώματα της εθνικής ανεξαρτησίας. Θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος του παγκόσμιου στρατού χτισμένου γύρω από το ΝΑΤΟ. Και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανατρέψουν δημοκρατικές διαδικασίες σε παγκόσμιο επίπεδο και να φέρουν μια παγκόσμια κυβέρνηση που θα διοικείται από ιδιωτικές διεθνείς τράπεζες...

Έτσι θα ελέγχουν κάθε πτυχή της ζωής μας. Πρόκειται για μια παγκόσμια τυραννία, παγκόσμιος ιμπεριαλισμός από μια ομάδα ιδιωτικών διεθνών τραπεζών. Όπως είναι γνωστό, το Διεθνές Τραπεζιτικό Σύστημα ελέγχεται από παράγοντες που ανήκουν στο πανίσχυρο εβραιοαμερικανικό λόμπυ, με το οποίο όπως θα δούμε, χάρη στον Πρωθυπουργό μας , αποκτούμε τώρα ιδιαίτερες σχέσεις -ως ελληνικό κράτος. 


8. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΠΑ ΚΑΙ ΛΟΜΠΥ

Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι σύμβουλοί του επιχειρούν μιαν αδιανόητη ως τώρα στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προς το Ισραήλ και κάποιους ισχυρούς παράγοντες του Εβραιοαμερικανικό λόμπυ των ΗΠΑ-Ουάσιγκτον. Πρόκειται για έναν εκτροχιασμό της χώρας από τις βασικές αρχές και τα ιδεώδη πάνω στα οποία στηρίχθηκε ο λαός και η χώρα μας, όπως για παράδειγμα είναι η Ειρήνη, η απέχθεια προς τη βία και τον πόλεμο και ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των λαών για ελευθερία, ασφάλεια και ευτυχία.

Παράλληλα αυτοί οι πανίσχυροι παράγοντες του «λόμπυ», καθώς ελέγχουν το Τραπεζικό Σύστημα των ΗΠΑ και όχι μόνο, βρίσκονται πίσω από τη σημερινή οικονομική κρίση δηλαδή τον άλλο βραχίονα εκτός του στρατιωτικού για την καταπίεση των λαών, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πρώτο θύμα -αυτή την εποχή- την Ελλάδα. 

Με άλλα λόγια συμμαχούμε πολιτικά και στρατιωτικά με τις διεθνείς δυνάμεις ΗΠΑ, Ισραήλ και Παράγοντες του «λόμπυ», που είναι οι υπεύθυνοι για όλα τα μεγάλα δεινά της εποχής μας: Τους πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στον Λίβανο, τη σφαγή των αμάχων της Γάζας και στη συνέχεια τον απάνθρωπο αποκλεισμό της. Και παράλληλα είναι υπεύθυνοι για την διεθνή οικονομική κρίση.


9. ΑΠΑΘΕΙΑ 

Μου προκαλεί ειλικρινά κατάπληξη το γεγονός της απάθειας με την οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας -σύσσωμος- αυτή την πρωτοφανή ενέργεια της Κυβέρνησης να επιχειρήσει αυτή την εκπληκτική στροφή μιας χώρας που έως τώρα υπήρξε πρωτοπόρος στην υπεράσπιση της Ειρήνης και στην καταδίκη της βίας προς την αντίθετη πλευρά δηλαδή των δυνάμεων που με δόγμα το δίκαιο του ισχυρότερου έχουν μεταβάλει την ανθρωπότητα σε ζούγκλα.


10. ΕΘΝΙΚΟΣ  ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Αυτό το τρίο ΗΠΑ-Ισραήλ-παράγοντες του Εβραιοαμερικανικού λόμπυ, διαθέτει το 80% τουλάχιστον του παγκόσμιου πλούτου. Γιατί λοιπόν δεν τους ζητήσατε να μας τοκίσουν με 1% (όσο οι Κινέζοι και οι Ρώσοι) να ξοφλήσουμε τον βραχνά των τόκων που μας πνίγουν και να μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε έργα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης αντί να συζητάτε για αγορά όπλων από το Ισραήλ; Πώς εκθέτετε την χώρα τοποθετώντας την να παίξει ενεργητικό ρόλο με τα κοινά ελληνοεβραϊκά πολεμικά γυμνάσια σ' έναν ενδεχόμενο πόλεμο κατά του Ιράν χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα; Που και αν ακόμα το κάνατε, εμείς θα είμαστε αντίθετοι, γιατί αυτή η συμφωνία αντιβαίνει στις αρχές του Εθνικού μας Πολιτισμού.


11. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Εμείς, μια απλή Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, αν ήμαστε στη θέση σας, δηλαδή στην διακυβέρνηση της χώρας, μπορούσαμε να πράξουμε τα εξής:
  • Πρώτον: Με ατράνταχτα στοιχεία να αποδείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους είναι απεχθές και να αρνηθούμε να το πληρώσουμε, όπως έκανε ο Ισημερινός.
  • Δεύτερον: Να συνάψουμε συμφέρουσες οικονομικές συμφωνίες δανείου με την Κίνα και την Ρωσία,  που να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε εντελώς από το υπέρογκο χρέος.
  • Τρίτον: Να συνάψουμε με τις ίδιες χώρες και ορισμένες άλλες, οικονομικές συμφωνίες καθαρά αναπτυξιακού χαρακτήρα με τη δημιουργία δεκάδων κοινοπραξιών με σκοπό την εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας.
  • Τέταρτον: Στον πόλεμο εναντίον των Ναζί η Ελλάδα δεν ήταν μια οποιαδήποτε χώρα. Είναι εκείνη που έδωσε την πρώτη νίκη στους συμμάχους στα βουνά της Αλβανίας. Εμπόδισε την πτώση της Μόσχας με την Μάχη της Κρήτης. Καθήλωσε με τον ΕΛΑΣ 20 γερμανικές μεραρχίες, πολύτιμες για το ρωσικό μέτωπο. Καταστραφήκαμε ολοσχερώς και είχαμε 1 εκατομμύριο θύματα. Και όμως χάρη στους προδότες που μας κυβέρνησαν, δεν πήραμε την παραμικρή αποζημίωση από τους Γερμανούς. Λοιπόν εμείς δεν θα ακολουθούσαμε τον δρόμο των πουλημένων διεθνών δικαστηρίων αλλά θα ξεσηκώναμε όλο τον κόσμο για το δίκιο μας. Και στο τέλος θα συμψηφίζαμε με το έτσι θέλω τα χρέη μας με τις επανορθώσεις. 


12.  Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εμείς πιστεύουμε ότι η βασική αντίθεση στις ελληνικές κοινωνίες βρίσκεται ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και στις δυνάμεις εκείνες (πολιτικές και οικονομικές) που αποτελούν όργανα πολιτικής ξένων συμφερόντων σε δύο επίπεδα:
  • Στο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο (Ξένες Τράπεζες, Μνημόνιο, Τρόικα)
  • Στο εθνικό. Με τις απειλές και τους κινδύνους των γειτονικών χωρών, πίσω από τις οποίες υπάρχουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη των Τραπεζών.
Η αντίσταση και η οργάνωση της άμυνας της χώρας καθιστούν τον αγώνα του ελληνικού λαού πατριωτικό και την Κίνησή μας πρωτοπορία σ' αυτόν τον αγώνα ζωής ή θανάτου για την πατρίδα και τον λαό μας.
  • Είμαστε η πρώτη Πολιτική Κίνηση που κατήγγειλε τις ελληνικές Κυβερνήσεις για την εγκληματική τους αμέλεια να μην καθορίσουν ως σήμερα την Εθνική μας ΑΟΖ.
  • Είμαστε η μοναδική Πολιτική Κίνηση που κατήγγειλε την προδοτική παραχώρηση ύστερα από εντολή του ΝΑΤΟ του μισού (Ανατολικού) Αιγαίου στον εναέριο έλεγχο της Τουρκικής αεροπορίας.
  • Είμαστε η μοναδική Πολιτική Κίνηση που καταγγέλλει την προσωπική απόφαση του Γ. Παπανδρέου να παραχωρήσει τον ελληνικό εναέριο χώρο στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ (δίχως να ενημερωθεί η Κυβέρνηση και η Βουλή).
  • Και είμαστε η μοναδική Πολιτική Κίνηση που κατήγγειλε την κοινή συνεδρίαση των δύο Κυβερνήσεων, Ελλάδας και Ισραήλ, ως ένδειξη δουλοπρεπούς στάσης απέναντι σε ένα Κράτος που ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου.

13. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Η Κίνησή μας δεν αναγνωρίζει το παρόν πολιτικό Σύστημα, γιατί το θεωρεί όργανο της ξένης Εξάρτησης και για τον λόγο αυτό τοποθετείται απέναντί του μετωπικά αντίθετα. Ευτυχώς που ο λαός μας πείθεται κάθε μέρα και πιο πολύ ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης στα πιο κρίσιμα Εθνικά και Κοινωνικά θέματα αποτελούν αποφάσεις που έχουν ληφθεί από ξένα κέντρα και εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Επίσης βγαίνει όλο και πιο πολύ στο φως ότι με το Μνημόνιο η Κυβέρνηση πούλησε την χώρα μας στους ξένους. Οι οποίοι βλέποντας ότι δεν αντιδρά ο λαός, πήραν θάρρος και αποφάσισαν να δίνουν πια οι ίδιοι απ' ευθείας τις εντολές τους στον ελληνικό λαό ξεγυμνώνοντας κυριολεκτικά τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και αναγκάζοντάς τους να παίξουν ένα θλιβερό θέατρο που δεν ξεγέλασε κανένα. Έτσι επαληθεύτηκε αυτό που είπα, ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι με την επιγραφή της ντροπής, «ΠΩΛΕΙΤΑΙ».


14. ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Σκοπός μας είναι να διαφωτίσουμε την κοινή γνώμη, για να δει επί τέλους την αλήθεια και να στρατευθεί σε έναν κοινό αγώνα, ώστε μια μέρα να γίνουμε τόσο πολλοί και τόσο δυνατοί, που να αναγκάσουμε αυτό το σάπιο Σύστημα να καταρρεύσει, έτσι που οι ξένες δυνάμεις να χάσουν τα τελευταία στηρίγματά τους και να μας αφήσουν επί τέλους ήσυχους. Αυτή θα είναι η μέρα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, που αποτελεί και τον βασικό στόχο της Κίνησής μας.
Με τη διαφορά ότι η Κίνηση η δική μας χτίζεται μεθοδικά και θα είναι εφοδιασμένη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η αγωγή και το ήθος που προτείνουμε και καλλιεργούμε και που στοχεύει στη δημιουργία πολιτών που μαθαίνουν να συνδυάζουν την κατάκτηση της ατομικής ανεξαρτησίας με την συνειδητοποίηση των καθηκόντων τους απέναντι στην Πατρίδα και τον Λαό μας. Να είναι δηλαδή ελεύθεροι-στρατευμένοι.


15. Η ΣΠΙΘΑ

Έτσι κάθε Σπίθα μεταβάλλεται σε ζωντανό και δυναμικό οργανισμό, που διεκδικεί το δικαίωμα να συλλογάται ελεύθερα νοιώθοντας κάθε στιγμή να τον βαραίνει η ευθύνη που χαρακτηρίζει κάθε ελεύθερο πολίτη. Αυτά τα ζωντανά και υπεύθυνα κοινωνικά κύτταρα οφείλουν να πρωταγωνιστούν στη λύση των προβλημάτων που αφορούν όλη την κλίμακα της εθνικής μας ζωής από τα τοπικά και ατομικά έως τα εθνικά και συλλογικά.


16. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

Τί θα συμβεί αν το Σύστημα καταρρεύσει και αν στην περίπτωση αυτή θα είμαστε έτοιμοι ως Κίνηση ή ως Κίνημα να προτείνουμε εναλλακτική κυβερνητική λύση. Δεν μπορώ να ξέρω πότε και πώς θα έρθει αυτή η στιγμή.

Όποια ώρα κι αν συμβεί, θα έχουμε πετύχει να παρατάξουμε κατ' αρχήν έναν μεγάλο αριθμό υπεύθυνων πολιτών με πατριωτισμό, μόρφωση, αγωγή και θέληση να προσφέρουν.

Το δεύτερο που θα έχουμε πετύχει, είναι το γεγονός ότι θα είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε ένα πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης που να μπορεί να εφαρμόσει στην πράξη τις τρεις βασικές μας αρχές. Δηλαδή Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση.

Επιδιώκουμε να αφομοιώνονται μέσα σε κάθε Σπίθα οι βασικές μας αρχές και με βάσει αυτές να προχωρούν σε αναλύσεις, προτάσεις και μεθόδους εργασίας.
Περιλαμβάνουν όλες τις πτυχές της εθνικής μας ζωής με ιδιαίτερη έμφαση στην Εθνική μας Ασφάλεια, Ακεραιότητα, Ανάπτυξη και στην οικοδόμηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Με υψηλό επίπεδο Μόρφωσης και Πολιτισμού. Και προ παντός αυτοδυναμίας, μιας και πιστεύουμε ότι αν και εφ' όσον αξιοποιηθεί από εμάς τους ίδιους ο φυσικός πλούτος της χώρας, μπορεί να εξασφαλίσουμε ένα υψηλό επίπεδο ζωής από κάθε άποψη. Βάζουμε τέλος την εξάρτηση της χώρας από τη Δύση και θεωρούμε ότι είμαστε ελεύθεροι να συνάπτουμε κάθε είδους σχέση με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον. Προτείνουμε, η άμυνα της χώρας να περάσει στα χέρια του Λαού μας με βάση ένα νέο Αμυντικό Δόγμα που θα μας καταστήσει άτρωτους από κάθε εχθρική ενέργεια. Δηλώσαμε ότι θα πάψουμε να αγοράζουμε όπλα από τη Γερμανία και τη Γαλλία και θα καταστρώσουμε νέο σχέδιο για τους απαραίτητους εξοπλισμούς μας σπάζοντας το έως τώρα μονοπώλιο της υποχρεωτικής αγοράς από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και τις χώρες που αναφέραμε.

Επιτροπή για το λεπτό και κρίσιμο θέμα που αφορά το πέρασμα από την κηδεμονία των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη δημιουργία του Νέου Εθνικού Αμυντικού μας Δόγματος, δεδομένου μάλιστα ότι πίσω και από τα τρία εχθρικά Μέτωπα που μας απειλούν με τον α ή τον β τρόπο δηλαδή την Τουρκία, τα Σκόπια και την Αλβανία, βρίσκονται και μηχανορραφούν εναντίον μας οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μας. 


17. Α.Ο.Ζ

Είναι ασφαλώς οι ΗΠΑ πίσω από την απαγόρευση προς τις ελληνικές κυβερνήσεις να προχωρήσουν στον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) των ελληνικών θαλασσών, με την Τουρκία να καραδοκεί φανερά να θέσει υπό τον έλεγχό της το Καστελλόριζο, γεγονός που γεννά μεγάλες υποψίες ότι είναι οι ΗΠΑ και η Τουρκία που εμποδίζουν τη σημερινή Κυβέρνηση να υπερασπίσει με τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.


18. ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Οφείλουμε να συνδέουμε την ενεργητικά εχθρική στάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εναντίον της χώρας μας με την γενικότερη πολιτική τους στο χώρο των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής που επιδιώκει με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης να δημιουργήσει κράτη-μαριονέτες όπως το Κόσσοβο, ώστε να εξασφαλίσει για τον μεν Στρατό πλήρη ελευθερία κινήσεων, για δε τα οικονομικά Μεγαθήρια την απόλυτη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου.


19. ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ 

Από τη δεκαετία του ΄40 ακόμα, ο καθηγητής Μπάτσης με το μνημειώδες έργο του «Ο ορυκτός πλούτος της χώρας» αποκάλυψε ότι η ελληνική γη κρύβει αμύθητους θησαυρούς. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μεν βιβλίο του εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, ο δε Μπάτσης εκτελέστηκε στα 1953 δίπλα στον Μπελογιάννη.

Κι όλα αυτά τα λέω και τα ξαναλέω, μήπως ο ελληνικός λαός ξυπνήσει για να δει πόσο πλούσια και αυτάρκης είναι η χώρα του εγκαταλείποντας την ψυχολογία του φτωχοπρόδρομου με την οποία τον έχουν ζαλίσει οι κάθε είδους εξουσιαστές μας.

Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν και τα μικρότερα νησιά μας, για να αποτελέσουν πηγές εθνικού πλούτου αλλά και τουριστικής εκμετάλλευσης μεγάλης αξίας και διεθνούς προβολής.


20. ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ

Η Σπίθα γεννήθηκε για ένα και μόνο σκοπό: Να σώσει την Πατρίδα και γι' αυτό ο χαρακτήρας της στράτευσης και του αγώνα μας είναι καθαρά πατριωτικός. Θα ρωτήσει κανείς, από τι και από ποιους απειλείται η Πατρίδα μας. Η απάντηση είναι ότι οι απειλές προέρχονται τόσο από έξω όσο και από μέσα από τη χώρα μας. Όμως έχουν όλες ένα κοινό παρονομαστή, ότι όλες δημιουργούνται και υποστηρίζονται από διεθνείς δυνάμεις. Αυτές τις ίδιες που στα τελευταία χρόνια έχουν βυθίσει πολλούς λαούς σε μεγάλη δυστυχία και που σήμερα πολλούς άλλους τους οδηγούν σε απόγνωση. Όπως συμβαίνει και με τον δικό μας Λαό. 
Περιττό νομίζω είναι να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που διαλύσανε από τα θεμέλιά της μια χώρα όπως το Ιράκ και ποιοι σφαγιάσανε Λιβανέζους και Παλαιστίνιους βομβαρδίζοντας τα σπίτια τους, ενώ εξακολουθούν να τους κρατούν αποκλεισμένους χωρίς τροφή και φάρμακα.


21. ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 

Όσο για μας, αποτελούμε επίλεκτο στόχο μιας πρωτοφανούς καταστρεπτικής εισβολής σε διεθνές επίπεδο με όπλο το χρήμα δηλαδή το οικονομικό σύστημα που είναι απόλυτα εξαρτημένο από Μεγάλες Τράπεζες, πίσω από τις οποίες βρίσκονται δυο-τρεις μεγάλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία. 

Υπάρχουν πολλά σενάρια για τους τελικούς στόχους αυτής της παγκόσμιας εκστρατείας. Εμείς θα αρκεστούμε μόνο σ' αυτά που βλέπουμε και υφιστάμεθα. Κι αυτό που διαπιστώνουμε στην πράξη είναι ότι με όπλο την εξαθλίωση των εργαζομένων οδηγούν βήμα με βήμα στη διάλυση Κοινωνιών και Εθνών και Κρατών, με στόχο να εξαγοράσουν τον όποιο πλούτο μας μισοτιμής, να γίνουν οι δανειστές μας αφεντικά στη χώρα μας κι εμείς να μετατραπούμε σε λαό υπηρετών εξαρτημένων από τα καπρίτσια του κάθε αφεντικού μας. Και μας το είπαν καθαρά: Για να ζήσετε, θα πρέπει να πουληθείτε. Και πρώτα απ' όλα θα πρέπει να πουλήσετε και μάλιστα φτηνά, ο,τιδήποτε έχει αξία: Κτίρια, νησιά, ακόμα και αρχαία Μνημεία. Μας είπαν μάλιστα ότι την Ακρόπολη την εκτιμούν σε 100 δισ. Ευρώ, ενώ παράλληλα με τα δάνεια και τους τόκους και με τα κόλπα που αυτοί ξέρουν καλά, μας οδηγούν στο δίλημμα « Η ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΕΣΤΕ ή πεθαίνετε και χάνεστε». Θέλετε να σωθείτε, τότε πρέπει να πουληθείτε εσείς και η χώρα σας.  
   

22. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ 

Το φοβερότερο για μένα σήμερα είναι η απάθεια ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων, που ως φαίνεται έχουν χάσει τα πατριωτικά τους αντανακλαστικά. Επομένως οι Σπίθες θα πρέπει να ρίξουν το κύριο βάρος τους στο σημείο αυτό.
Τελικός σκοπός μας θα πρέπει να είναι η ανάδειξη της Κίνησης-Κινήματος στην πιο υπεύθυνη και ικανή πατριωτική δύναμη της χώρας με δύο βασικούς στόχους, την αμυντική μας θωράκιση και την κοινωνική μας αναγέννηση σε όλους τους τομείς, ώστε σύντομα η Ελλάδα να κατακτήσει το σεβασμό και τον θαυμασμό που της αξίζει από εχθρούς και φίλους.

**


Δ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ)
Ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης, 26.3.2011


Στην πραγματικότητα η Σούδα είναι... βάσει νόμου, ένα αμερικανικό στρατιωτικό κρατίδιο πολέμου. 


1. Η ΖΟΥΓΚΛΑ

Με απλά λόγια : Τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν επί δικαίων και αδίκων, σκοτώνοντας αμάχους, καταστρέφοντας υποδομές, ανεφοδιάζονται από τη Σούδα, υποστηρίζονται τεχνικά από τη Σούδα, κατευθύνονται από τη Σούδα.

Οραματίζομαι μιαν Ελλάδα κατ' αρχήν ανεξάρτητη χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις και ξένους προστάτες. Ανεξάρτητη, Αυτοδύναμη και Ασφαλή, με οικονομική, κοινωνική και μορφωτική ανάπτυξη και πολιτιστική ακτινοβολία.


2. ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ 

Σήμερα που οι Αμερικανοί, από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου με τον α ή τον β τρόπο ελέγχουν την οικονομική πολιτική και αμυντική ζωή της χώρας μας, δεν έχουν πια τη δύναμη να μας επιβάλουν δικτατορία όπως άλλοτε. Αυτός ο φόβος δεν υπάρχει πια. Γεγονός που προσφέρει στον ελληνικό λαό την ιστορική ευκαιρία και δυνατότητα να πάρει ο ίδιος τη Μοίρα του στα χέρια του και να αποφασίσει σύμφωνα με τη δική του θέληση και τα δικά του συμφέροντα.


3. ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» δεν ήταν απόφαση δική του αλλά των εκπροσώπων του Συστήματος Εξουσίας που δημιούργησε η ξένη εξάρτηση για να εξυπηρετεί τα στρατηγικά τους συμφέροντα στη χώρα μας. Αυτή η τροχοπέδη για την αναγκαστική υποταγή μας στις εντολές των ΗΠΑ και του Διευθυντηρίου της Ευρώπης είναι που μας οδήγησε σήμερα στη βαθειά κρίση που έφτασε στο σημείο να τους παραχωρήσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και στη συνέχεια να μπούμε κάτω από τον άμεσο έλεγχο των ξένων Τραπεζών. Στις οποίες παραδώσαμε ουσιαστικά την διακυβέρνηση της χώρας φτάνοντας έτσι στο έσχατο σκαλοπάτι του εθνικού μας εξευτελισμού.

Αλλάζουμε λοιπόν το δόγμα «Ανήκομεν εις την Δύσιν» με τη θέση «Ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα». Αυτό είναι λοιπόν το πρώτο που θέλουμε να σας πούμε. Είμαστε Ελεύθεροι.

Ένας λαός, για να γίνει και να παραμείνει ελεύθερος, πρέπει να δημιουργεί και να οχυρώνεται πίσω από λαϊκά Μέτωπα έως ότου κατορθώσει να δημιουργήσει ένα Πατριωτικό Μέτωπο τόσο μεγάλο και δυνατό, που να είναι ικανό να επιβάλει τη θέλησή του. Όμως τέτοιας ποιότητας Μέτωπο μπορούν να οικοδομήσουν μόνο οι ελεύθεροι και υπεύθυνοι πολίτες.


4. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ 

Για να λογιάζεσαι ελεύθερος, πρέπει να είσαι υπεύθυνος. Ελευθερία είναι η Ευθύνη. Και το να μάθεις να αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου, τον τόπο και τη χώρα σου. Γιατί αν άλλοι αποφασίζουν για σένα, αυτό σε προσβάλλει, σε υποβαθμίζει και σε μεταβάλλει σε κοπάδι. Όπως καταντήσανε το λαό μας όλα αυτά τα χρόνια και τον ανάγκαζαν να μπαίνει στη σειρά και να ψηφίζει από ανάγκη ή από συμφέρον, αδιάφορος για το τι γίνεται γύρω του. Ε λοιπόν αυτή την κοινωνία εμείς δεν τη θέλουμε. Και είμαστε αποφασισμένοι να την αλλάξουμε.


5. ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Ποιος όμως είναι ο βασικός υπεύθυνος για την κατάντια της σημερινής κοινωνίας; Η σημερινή Εξουσία, κυρίως η Οικονομική και Πολιτική. Γιατί όταν ήρθαν οι Αμερικανοί και σκορπώντας δισεκατομμύρια δολάρια βοήθησαν τους εθνικόφρονες εκείνης της εποχής να εξοντώσουν με κάθε τρόπο τους «κακούς» Εαμίτες που τόλμησαν στα 1944 να έχουν μαζί τους τα 70% του ελληνικού λαού. Κι από κει και πέρα με το παραμύθι του κομμουνιστικού κινδύνου, αφού πρώτα εξαθλίωσαν και φόβισαν το λαό μας (όπως καλή ώρα κάνουν και σήμερα) δημιούργησαν παίρνοντας τον ανθό των νικητών, στρατηγούς, ολιγάρχες, πολιτικούς και φυσικά τους βασιλιάδες, τη νέα τάξη των εξουσιαστών, στους οποίους παρέδωσαν τα κλειδιά του Κράτους. Πολίτευμα, Κυβέρνηση, Σύνταγμα, Βουλή, Οικονομία, Αστυνομία, Στρατό, Εκπαίδευση, Τύπο, Ραδιοφωνία και αργότερα Τηλεόραση, με τον όρο φυσικά να παραμένουν πιστοί στα συμφέροντα και τις εντολές τους.

Και είδαμε πώς μας τιμώρησαν όταν στη δεκαετία του ΄ 60 ο λαός σήκωσε κεφάλι, τότε που Κεντρώοι και Αριστεροί ζητούσαμε Δημοκρατία. Μας επιβάλανε τη στρατιωτική δικτατορία για 7 ολόκληρα χρόνια. Και όταν ξεσηκωθήκαμε με το Πολυτεχνείο και πάλι για τη Δημοκρατία, δώσανε πράσινο φως στους Τούρκους και χάσαμε τη μισή Κύπρο. Που τώρα με το σχέδιο Ανάν προσπαθούν να την κάνουν όλη δική τους.

Είπα πιο πριν «με το παραμύθι του κομμουνιστικού κινδύνου». Τι εννοούσα; Εννοούσα ότι οι Αμερικανοί, μετά τις συμφωνίες της Γιάλτας γνώριζαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στις χίλιες να μας επιτεθούν οι Σοβιετικοί. Τι φοβότανε λοιπόν; Τον ελληνικό λαό! 


6. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ  ΤΟ ΛΑΟ

Που σήμερα ίσως να τον φοβούνται ακόμα πιο πολύ. Ξέρανε καλά, ότι αυτό το 70% που είχε το ΕΑΜ, είχε βαθειές ρίζες γιατί συνδύαζε πολλά πράγματα, όπως τον Πατριωτισμό με την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Την Ελληνικότητα με την αγάπη για όλους τους λαούς. Την αγάπη για τη Μόρφωση, την Τέχνη, τον Πολιτισμό. Την κοινωνία της αλληλεγγύης και της προόδου. Δηλαδή εξέφραζε τα όνειρα όλων των ελεύθερων Ελλήνων από τον Ρήγα Φεραίο, τον Κολοκοτρώνη, τον Διονύσιο Σολωμό, τον Μακρυγιάννη, έως τους μαχητές των Βαλκανικών πολέμων, της Αλβανίας, της Εθνικής Αντίστασης και της Μάχης της Κρήτης. Ήταν η Ελλάδα που οραματίζονταν όλοι οι επαναστάτες της Κρήτης από την εποχή των Φράγκων και της Τουρκοκρατίας. Γιατί αυτή είναι η ψυχή της Ελλάδας. Να μάχεται τους βαρβάρους, τη Βία και την Αδικία χύνοντας το αίμα της μόνο για μια λέξη: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


7. ΣΤΡΑΤΟΣ - ΛΑΟΣ

Τί είναι αυτό που μας κρατά ακόμα μουδιασμένους; Ο φόβος; Λάθος. Λάθος μεγάλο. Και να με θυμηθείτε: Αν και εφ' όσον η σημερινή εξουσία, ελληνική και ξένη δεν σαπίσουν και δεν φύγουν από μόνες τους και θελήσουν να συγκρουστούν με το παλλαϊκό Μέτωπο που νομοτελειακά θα δημιουργηθεί, τότε ο Στρατός θα βρεθεί στο πλευρό του Λαού.

Ήδη από τώρα θα πρέπει να υπάρχει αγανάκτηση ανάμεσα σε πατριώτες αξιωματικούς μπροστά σε ενέργειες που προσωπικά τις θεωρώ προδοτικές. Όπως είναι λ.χ. το ότι το ΝΑΤΟ μας υποχρέωσε να παραδώσουμε στην τουρκική αεροπορία το μισό Αιγαίο. Πώς θα νοιώθουν άραγε οι Έλληνες πιλότοι όταν τους απαγορεύουν να πετούν πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Πώς θα νοιώθουν οι αξιωματικοί του Ναυτικού όταν βλέπουν τα τουρκικά πολεμικά σκάφη να σουλατσάρουν ανενόχλητα στο Αιγαίο φτάνοντας ως το Σούνιο; Όταν βλέπουν το ΝΑΤΟ να χαϊδεύει τους εθνικιστές στην Αλβανία που διεκδικούν την Ήπειρο, τα Σκόπια, τη Μακεδονία και τους Αμερικανούς να προμηθεύουν στους Τούρκους πλωτές γέφυρες για να περάσουν με τα τανκς πάνω από τον Έβρο με στόχο την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία; Δεν ξέρουν άραγε οι αξιωματικοί μας τα παιχνίδια που παίζονται με την ΑΟΖ σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων; Και με τι μάτι θα βλέπουν να προσφέρει ο Γ. Παπανδρέου μόνος του τον ελληνικό εναέριο χώρο στην Ισραηλινή αεροπορία να κάνει προσομοιωτικά γυμνάσια, με στόχο να βομβαρδίσει την Τεχεράνη; Είναι εχθροί μας τάχα οι Ιρανοί; Και πώς συνεργαζόμαστε με την Κυβέρνηση του Ισραήλ, που είναι υπεύθυνη για τις σφαγές αμάχων στη Γάζα; Δεν υπάρχει ηθική; Και δεν είναι οι ηθικοί κανόνες ένα από τα βασικά γνωρίσματα της Ελληνικότητας;


8. ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Μ' αυτά και μ' αυτά κατάφεραν να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του ελληνικού λαού. Και πού πήγαν τη χώρα μας; Από το κακό στο χειρότερο. Πού είναι η βιομηχανία μας; Η βιοτεχνία μας; Η γεωργία μας; Το εξαγωγικό μας εμπόριο; Σε ποιο σημείο καταντήσαμε την Παιδεία μας; Πού είναι η επιστημονική μας έρευνα και ποια είναι η προσφορά των διανοουμένων και καλλιτεχνών; Γιατί έπνιξαν τον Πολιτισμό μας και στη θέση του επέβαλαν την υποκουλτούρα; Πού πήγε το ήθος μας; Η παραδοσιακή μας ευγένεια; Γεμίσαμε με κλέφτες με γραβάτα που κλέβουν τον πλούτο της χώρας παραμένοντας ατιμώρητοι. Μας ανάγκασαν πριν δεκαετίες να μεταναστεύσουμε κατά εκατομμύρια σε Αυστραλίες και Καναδά και Γερμανία και Βέλγιο. Και τώρα αρχίζει η νέα μετανάστευση των νέων κυρίως επιστημόνων.


9. Ή ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ

Πού είναι η δημόσια υγεία; Τα λιμάνια; Οι συγκοινωνίες; Και πού έχει φτάσει η ανεργία; Ειδικά στους νέους. Και ποιοι μας οδήγησαν στη διαφθορά και τώρα μας λένε κοπρίτες, μας λένε ότι «μαζί τα φάγαμε» κλπ. Κι ο άλλος μας κράζει σ' όλη την Ευρώπη διεφθαρμένους. Και πού πήγε η αλλοτινή λαμπερή εικόνα της χώρας μας; Απατεώνες μας ανεβάζουν, απατεώνες μας κατεβάζουν. Ανίκανοι να διοικήσουν, να δημιουργήσουν, να προσφέρουν, να κάνουν έργα οι πολιτικοί μας, βρήκανε την εύκολη λύση. Τα ξένα δάνεια. Και φτάσανε τα χρέη σε δυσθεώρητα ύψη, για να μας δέσουν με τους τόκους και να μας φτάσουν σε σημείο που είναι αδύνατο να τους ξοφλήσουμε στον αιώνα τον άπαντα. Ποιοι; Μα όλοι όσοι μας κυβέρνησαν έως τώρα. Όλοι είναι ένοχοι. Όλοι είναι υπόλογοι και γι' αυτό κι εμείς δεν θέλουμε να έχουμε καμμιά σχέση μαζί τους. Δεν τους αναγνωρίζουμε. Δεν τους υπολογίζουμε. Ξέρουμε ότι κατέχουν την εξουσία πραξικοπηματικά. Και γι' αυτό δεν θα μπούμε ποτέ στο παιχνίδι τους. Στις αποφάσεις και τις επιλογές τους. Γιατί τα χαρτιά είναι σημαδεμένα και τα γκάλοπ και ο τύπος τους και οι τηλεοράσεις τους. Για μας αποτελούν απόστημα πάνω στο σώμα της Πατρίδας. Γι' αυτό για μας ένα μόνο μετράει: Η καθημερινή Σύγκρουση μαζί τους, που θα προετοιμάζει την μεγάλη, την τελική Αναμέτρηση, που θα τους ρίξει μια για πάντα. Ή όλα ή τίποτα. Αυτό είναι το σύνθημά μας. Ναι! 

Αυτό που κάνουμε είναι επανάσταση. Όμως μια επανάσταση ειρηνική, που καλούμε να την κάνει όλος ο λαός, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, που όλοι ανεξαιρέτως είναι θύματα της ξένης εξάρτησης. Που με το Μνημόνιο και την Τρόικα κρατά στα χέρια της την ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας.


10. Η ΒΑΣΙΚΗ  ΑΝΤΙΘΕΣΗ 

Η κάθετη γραμμή που χωρίζει τον λαό μας -αυτό που λέμε βασική αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας- βρίσκεται ανάμεσα στο σύνολο του εργαζόμενου λαού και στην Εξουσία που έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι της αποσύνθεσης παραδίδοντας τα κλειδιά του Κράτους στους Ξένους. Στην αμερικανοκρατία και στις ξένες Τράπεζες. Στους οποίους παρέδωσε τον λαό μας δεμένο χειροπόδαρα πάνω στον πάσσαλο των τόκων του δημόσιου χρέους. Που στην ουσία δεν είναι χρέος του ελληνικού λαού αλλά των παραγόντων της εξουσίας και γι' αυτό θα πρέπει να χαρακτηρισθεί ως χρέος απεχθές,  που ο λαός μας θα πρέπει να αρνηθεί να καταβάλει. Όπως έκανε ο Ισημερινός. Κι αυτό υποσχόμαστε να κάνουμε εμείς!


11. ΈΘΝΟΣ ΚΡΑΤΟΣ

Το γεγονός ότι από τη μία πλευρά βρίσκεται το θύμα, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και από την άλλη οι δυνάμεις της ξένης εξάρτησης και οι ντόπιοι συνεργάτες και όργανά της με πρωταγωνιστές το μεγάλο κεφάλαιο και τους παρασιτικούς κύκλους, δηλαδή οι θύτες, ενώνει τον πατριωτικό με τον ταξικό χαρακτήρα της  πάλης.Άλλωστε το Έθνος-Κράτος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ως τώρα το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης να ισοπεδώσουν τους λαούς.


12. ΕΘΝΙΚΟΙ  ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Το επόμενο θέμα που μας απασχολεί σοβαρά, είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε σήμερα για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Αν δεν κάνω λάθος, καμμιά άλλη δημόσια φωνή δεν ακούγεται εκτός από τη δική μας, που φυσικά πνίγεται πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα της σιωπής, που τηρεί απέναντί μας το 90% των ΜΜΕ, του Τύπου, του Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης. Τόσο πολύ φαίνεται ότι μας φοβούνται...

Τί τους νοιάζει όμως η τύχη της Πατρίδας, όταν η μοναδική τους έγνοια είναι πώς να φανούν αρεστοί στα ξένα αφεντικά έχοντας τη βλακεία και το θράσος να τους θεωρούν αγγέλους-προστάτες για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας! Ποιους; Τους Αμερικανούς και τους νατοϊκούς δήθεν συμμάχους μας. Αυτούς τους ίδιους που βυσσοδομούν πίσω απ' τους εθνικιστές της Τουρκίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων, που διεκδικούν ανοιχτά την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος διαμαρτυρίας ούτε απ' την Κυβέρνηση ούτε από την Αντιπολίτευση ούτε από τα φερέφωνά τους στον Τύπο και την Τηλεόραση.


13.  ΤΟ ΝΑΤΟ

Με το ΝΑΤΟ είναι σαν να έχουμε βάλει τους λύκους να μας φυλάνε τα πρόβατα. Και τα όπλα που μας αναγκάζουν να αγοράζουμε απ' τις χώρες τους αυξάνοντας κατακόρυφα Δάνεια, Χρέη και Τόκους, καθώς ελέγχουν τις πολεμικές μας δυνάμεις, τα προορίζουν μόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι τις δικές μας.


14. ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ

Οι ΗΠΑ και η Δύση γενικά μας μισούν, μας περιφρονούν και μας προσβάλλουν. Επομένως το να επιμένουμε εκλιπαρώντας τη βοήθειά τους δεν αποτελεί μόνο εθνικό εξευτελισμό αλλά το κυριότερο δεν μας επιτρέπει ως Λαό και ως Έθνος να επιλέγουμε ελεύθερα εκείνα που μας συμφέρουν και εκείνους που μας εκτιμούν. Με το να επιμένουμε στο Δόγμα «Ανήκομεν εις την Δύσιν» είναι σαν να είμαστε ένα σκάφος με το τιμόνι μας κολλημένο δεξιά, με αποτέλεσμα να κάνουμε κύκλους γύρω από τον εαυτό μας παραμένοντας ουσιαστικά ακίνητοι. Επίσης με το να έχουμε όλα μας τα συμφέροντα εξαρτημένα μόνο από τη Δύση, καταντούμε τελικά έρμαιο στα καπρίτσια των δυτικών δυνάμεων και των μεγάλων Μονοπωλίων κάθε είδους. Έναν πειθήνιο, εξαρτημένο, υποταγμένο και φοβισμένο λαό είναι επόμενο να τον υποτιμούν και να τον περιφρονούν οι κάθε λογής προστάτες του. Όπως είναι επόμενο να χάνει τελικά και ο ίδιος την αυτοεκτίμησή του και να μεταβάλλεται σιγά-σιγά σε ραγιά.


15. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΜΗ

Εμείς λοιπόν πιστεύουμε ότι έφτασε ο καιρός να κάνουμε την αναγκαία ιστορική επαναστατική τομή ως προς τις σχέσεις μας με τους άλλους λαούς. Ξεκινώντας στηριγμένοι στη δύναμη των ανεξάρτητων Ελλήνων με την επιβολή της θέλησής μας για ελεύθερη επιλογή των διεθνών μας σχέσεων που να ικανοποιούν απολύτως τα εθνικά μας συμφέροντα. 

Όχι πια σχέσεις μονομερείς αλλά σχέσεις ισορροπημένες ανάμεσα σε Δύση και σε Ανατολή, σε Βορρά και σε Νότο. Η γεωγραφική μας θέση, που έως σήμερα λειτουργούσε ως μειονέκτημα, πρέπει να αντιστραφεί σε πλεονέκτημα. Μόνο που σήμερα οι συνθήκες είναι τέτοιες, που θα πρέπει να βιαστούμε. Και το πρώτο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να θωρακίσουμε τη χώρα μας έτσι ώστε να μην υπάρχει ξένη εχθρική δύναμη ικανή να μας προσβάλει. Μόνοι μας. Έξω από δήθεν συμμαχίες εντελώς σχιζοφρενικές, μιας και όλοι οι υποψήφιοι διεκδικητές των εδαφών και των θαλασσών μας αποτελούν τα χαϊδεμένα παιδιά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δηλαδή των υποτιθεμένων συμμάχων και προστατών μας!

Την προσπάθειά μας αυτή την ονομάζουμε ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ, που για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να αναζητήσουμε το νέο αμυντικό μας οπλοστάσιο από χώρος εκτός του ΝΑΤΟ και της Δύσης.

Χωρίς αυτή την επιτακτική στροφή όλα τα σενάρια για την πιθανή απώλεια της ίδιας της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι πιθανά.

Θα παραμείνουμε σταθερά σε μια πορεία εντελώς ισορροπημένη προσπαθώντας να παραμείνουμε ουδέτεροι στο μέσον αυτής της οικουμενικής θύελλας και σε έναν κόσμο ζούγκλας που όπως όλα δείχνουν, βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

Για την πραγματική οικονομική μας κατάσταση έχουν μιλήσει άλλα εξειδικευμένα μέλη της Συμβουλευτικής μας Επιτροπής. Εξ άλλου κι εγώ ο ίδιος στις προηγούμενες ομιλίες μου στη «Σπίθα», στο «Μπορούμε», στο «Ιδεολογικό μας στίγμα» και στο «Ή όλα ή τίποτα» νομίζω ότι έχω αναφερθεί διεξοδικά κάτω από το πρίσμα του απλού  πολίτη και πατριώτη. Προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένες λύσεις για διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο μας έχουν οδηγήσει συστηματικά και ηθελημένα οι γνωστοί Έλληνες πολιτικοί χέρι-χέρι με τους ξένους.

Η άποψή μου είναι ότι εδώ και δεκαετίες άρχισαν να μας παγιδεύουν με σκοπό να μας διαλύσουν μεθοδικά για να μας οδηγήσουν στη σημερινή κρίση δηλαδή στην πλήρη εξάντληση, αποπροσανατολισμό, εξαθλίωση και εξουδετέρωση του ελληνικού λαού, ώστε να πετύχουν αφ' ενός το διαμελισμό της χώρας και αφ' ετέρου τη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου. 


16. ΗΠΑ – ΕΜΦΥΛΙΟΣ – ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ - ΚΡΙΣΗ 

Είπαμε ότι οι αγγλοαμερικανοί από την εποχή του ΕΑΜ φοβήθηκαν το λαό μας και γι' αυτό με τον εμφύλιο πόλεμο που μας επιβάλανε, ελπίζανε ότι θα μας εξοντώσουν, θα μας διαλύσουν και θα μας αχρηστεύσουν ως λαό περήφανο, ατίθασο και ανεξάρτητο, όπως φάνηκε τόσο από τη στάση του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και από την πίστη μας στις πλούσιες ιστορικές και πολιτισμικές μας παραδόσεις. 

Οι Αμερικανοί που με τα δολλάρια και τις βόμβες ναπάλμ πήραν το επάνω χέρι και μας κυβέρνησαν ξετσίπωτα και ανοιχτά στη δεκαετία του '50. Όταν την επόμενη δεκαετία του ΄60 διαπίστωσαν ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τον απόλυτο έλεγχό τους και αφού οι ίδιοι με όργανο το θρόνο προσπάθησαν να μας βυθίσουν σε οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, στο τέλος απογοητευμένοι από τους δικούς μας εγκάθετους, αποφάσισαν να μας δέσουν χειροπόδαρα με την Δικτατορία. 


17. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ, ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ 

Μετά το τέλος της Χούντας άλλαξαν πολιτική και διοργάνωσαν με τη βοήθεια των αμερικανόδουλων φίλων τους την πολιτική της εσωτερικής αποσύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας. Ξεκίνησαν από τον νεοελληνικό πολιτισμό και κατάφεραν να τον εξοντώσουν με την γενίκευση της υποκουλτούρας. Μετά πέρασαν στον εθνομηδενισμό δηλαδή στο χτύπημα της καρδιάς της Ρωμιοσύνης, της Ελληνικότητας και της Ιστορίας. Διαλύσανε την Παιδεία και γενικεύσανε τη διαφθορά.


18. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜA ΙΣΤΟΣ ΑΡΑΧΝΗΣ

Με την Αριστερά και το μαζικό κίνημα στη γωνία και όργανά τους τα δύο κόμματα εξουσίας, αποδιοργάνωσαν πλήρως τον παραγωγικό και αναπτυξιακό ιστό της χώρας οδηγώντας μας στην παρασιτική οικονομία, ώστε με τα συνεχώς αυξανόμενα δάνεια και τους διαρκώς διογκούμενους τόκους και επί πλέον με τις υπέρογκες πολεμικές δαπάνες, ώστε να μεταβληθούμε σε άβουλα υποχείρια στη διάθεση των δανειστών και των  προστατών μας. Μας δέσανε με διεθνείς συμφωνίες στο άρμα του ΝΑΤΟ και τους όρους της Ευρώπης των Τραπεζών, ώστε να μην μπορεί να υπάρξει ούτε χαραμάδα διαφυγής από τον ιστό της αράχνης μέσα στον οποίο μας έχουνε τυλίξει.

Γι' αυτό η Κίνησή μας θεωρεί ότι είναι μάταιο να σκεφθεί κανείς να επιχειρήσει την αλλαγή αυτού του Συστήματος συμμετέχοντας στο Σύστημα με οποιονδήποτε τρόπο. Όπως το έχω ξαναπεί, το Σύστημα είναι ένας ιστός αράχνης και όποιος πιάνεται εκεί μέσα, είναι καταδικασμένος να βρεθεί στο στομάχι της Μεγάλης Αράχνης που καραδοκεί.


19. ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚO ΜΕΤΩΠΟ

Προβληματιστήκαμε πολύ για να βρούμε τον τρόπο που θα μας επιτρέψει να απαλλάξουμε τη χώρα και τον λαό μας απ' αυτόν τον θανατηφόρο ιστό και την αιμοδιψή Αράχνη. Και καταλήξαμε στο συμπέρασμα λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν τις υφιστάμενες συνθήκες -διεθνείς και τοπικές- ότι μόνο ένα πανεθνικό-παλλαϊκό Μέτωπο είναι ικανό να καθαρίσει την χώρα από την κόπρο του Αυγείου. Ένα Μέτωπο αποφασισμένο ακόμα και να συγκρουστεί χωρίς να φοβάται διώξεις και θυσίες. Κι ακόμα ένα Μέτωπο προικισμένο με τη σοφία και τη θέληση να καταργήσει επαναστατικά όλες τις δεσμεύσεις, πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές όλων των προηγουμένων εξουσιαστών και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής και μορφωτικής ανάπτυξης στηριγμένο στο σύστημα της Άμεσης Δημοκρατίας. Να θεωρήσει όλες τις προηγούμενες δεσμεύσεις απεχθείς, δηλαδή άκυρες, γιατί έγιναν χωρίς την ουσιαστική συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Πίσω από την πλάτη του. Και ορισμένες φορές εναντίον του λαού. Καιρός λοιπόν να ξυπνήσει από τον λήθαργο ο ελληνικός λαός. Να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του. Την αξία του. Τις ευθύνες του. Και κυρίως να χωνέψει καλά μέσα του ότι αυτός είναι το Μεγάλο και το Μοναδικό αφεντικό σ' αυτή τη χώρα.


20. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Σας μιλώ λίγα βήματα από τον τάφο του Μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη. Και δεν είναι τάχα αυτός που μας άφησε κατάρα και ευχή τη φοβερή εντολή, την Κρητική εντολή «Να κάνεις αυτό που δεν μπορείς»; Μήπως αυτό δεν έκαναν όλοι οι ήρωες πρόγονοί μας, που χύσανε ποταμούς αιμάτων για τη Λευτεριά τούτης της περήφανης γης; Κι εγώ σαν Κρητικός νοιώθω μέσα στο αίμα μου που κοχλάζει, τις φωνές των προγόνων μου για να σας πω τελειώνοντας αυτό που με προστάζουν: «Για να είσαι άξιος να λογιάζεσαι Ελεύθερος, πρέπει να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τη ζωή σου για να κάνεις πάντα αυτό που δεν μπορείς!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου