Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Άμεσα καθήκοντα για το καλοκαίρι του 2013

22.07.2013

Θα έχετε ασφαλώς αντιληφθεί την καταλυτική επικράτηση των ιδεών, διαπιστώσεων, αποκαλύψεων, αναλύσεων και προτάσεων μας στο προσκήνιο της σημερινής πολιτικής μας ζωής χωρίς να μνημονεύεται φυσικά η πηγή του, δηλαδή η Κ.Α.Π-Σπίθα. 

Ό, τι και να προβλέψαμε έχουν επιβεβαιωθεί από την ίδια τη ζωή και τη  σκληρή πραγματικότητα, που όχι μόνο μένει στάσιμη αλλά και χειροτερεύει καθημερινά οδηγώντας το Λαό και τη χώρα σε διαρκώς αυξανόμενη ασφυξία και πολλαπλασιαζόμενα  αδιέξοδα. 

Η φυσική μας απουσία από το προσκήνιο της εθνικής ζωής δεν οφείλεται δυστυχώς μονάχα στο σκληρό πόλεμο που μας γίνεται αλλά και σε δικές μας ευθύνες και λάθη. 

Όσα εμείς είπαμε πρώτοι για τα Μνημόνια, το Σύστημα Εξουσίας, το ρόλο της Τρόικα, τη φύση του ΔΝΤ, τον εθνικό μας πλούτο, τις κοινοπραξίες, την ριζοσπαστική αλλαγή στις ράγες του τραίνου και όχι στη θέση μέσα στα βαγόνια ή στην κατάκτηση της θέσης του Μηχανοδηγού που στην πραγματικότητα μπορεί μόνο να ελαττώσει ή να αυξήσει την ταχύτητα, όχι όμως τις ράγες (που είναι τα ξένα συμφέροντα), την ανάγκη  ριζοσπαστικής αλλαγής, την αλλαγή πορείας του πλοίου «ΕΛΛΑΣ» , την εκπόνηση νέου αναπτυξιακού προγράμματος και νέου Συντάγματος που να εξασφαλίζει την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Πατριωτική Αναγέννηση, όλες αυτές οι θέσεις της Κ.Α.Π επιβεβαιωμένες με τραγικό τρόπο από την ίδια τη ζωή, πρέπει να ξαναγίνουν ο Φάρος που θα μας οδηγήσει έξω από την Κρίση. 

Και για την κατάκτηση όλων αυτών των στόχων υποδείξαμε την ανάγκη της ενότητας του Λαού με τη δημιουργία ενός Πανεθνικού  Παλλαϊκού  Μετώπου Αντίστασης. 

Για όλους αυτούς τους λόγους επαναβεβαιώνω την εμπιστοσύνη μου στις δυνατότητες της Κ.Α.Π. με δύο βασικές προϋποθέσεις:

Πρώτον:  την άμεση ποσοτική αύξηση και ποιοτική ανάπτυξη των Σπιθών σε πανελλήνια κλίμακα και

Δεύτερον: την ενεργητική συμμετοχή του κάθε Σπιθιστή και της κάθε Σπιθίστριας στην εμβάθυνση και επικαιροποίηση των βασικών μας θέσεων επάνω στις οποίες θα στηρίξουμε την φθινοπωρινή μας επίθεση μέσα στα Μέτωπα της Ζωής. Το Συντονιστικό μας Όργανο (και όχι μόνο) παραμένει η Ιστοσελίδα της Κ.Α.Π. Η ανάπτυξή μας στηρίζεται στη δημιουργία, ανάπτυξη και δραστηριοποίηση σχετικά μικρών ομογενών ομάδων-Σπιθών σε πρώτο στάδιο και την αναζήτηση ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ τους σε ένα επόμενο στάδιο, με τον όρο  η κάθε Σπίθα να διατηρεί την αυτοτέλειά της που θα πρέπει να χαλυβδώνεται καθημερινά με όπλο το συνεχή και υπεύθυνο προβληματισμό και την ανάδειξή της στο χώρο που ζει σε βασικό παράγοντα άμυνας και επίθεσης (ανάλογα με τις συνθήκες) στο κέντρο της πάλης του Λαού. 

Για το λόγο αυτόν θεωρώ ότι το άμεσο καθήκον μας είναι να εξοπλισθούμε και πάλι ιδεολογικοπολιτικά. 

Ξεχώρισα πέντε κεφάλαια, από τα οποία η κάθε Σπίθα θα επιλέξει ένα, ώστε να έχει τη δυνατότητα να το μελετήσει σε βάθος. Εάν υπάρξουν περισσότερες Σπίθες που θα επιλέξουν το ίδιο κεφάλαιο, πρέπει να ψάξουν να βρουν  μορφές συνεργασίας μεταξύ τους  εάν το επιθυμούν. 

Όλα τα κεφάλαια απαιτούν ειδικές γνώσεις και για το λόγο αυτόν προτείνω να αναζητήσουμε τη συνεργασία επιστημόνων, διανοουμένων και γενικά ανθρώπων που θεωρούμε ότι κατέχουν αυτές τις γνώσεις, για να επιδιώξουμε τη συνεργασία τους. 

Αυτή η διαδικασία θα μας φέρει κοντά σε κοινωνικές δυνάμεις που για τον α ή τον β λόγο παραμένουν ουδέτερες και που είναι όχι μόνο πολύτιμες αλλά και απαραίτητες στον αγώνα του Λαού μας. 

Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή μέσα στην ιστοσελίδα μας υπάρχει ένα πλουσιότατο θεωρητικό οπλοστάσιο, που θα πρέπει κατ’ αρχήν να το μελετήσετε εσείς οι ίδιοι, για να είστε σε θέση να το μεταφέρετε στο περιβάλλον σας και ειδικότερα σ’ αυτούς των οποίων τη συμβολή θα ζητήσετε, ώστε το αποτέλεσμα της έρευνάς σας να έχει τη σφραγίδα της εγκυρότητας. 

Κάθε κεφάλαιο, όταν ολοκληρωθεί, θα αναρτάται από τη Σπίθα ή τις Σπίθες που το μελέτησαν στην Ιστοσελίδα μας. Στο τέλος, όταν θα έχουν αναρτηθεί και τα πέντε Κεφάλαια, θα είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι για να ξεκινήσουμε τη δημόσια ενημέρωση όσο πιο πολύ πλατιά και μακριά μπορούμε. 

Η Ενημέρωση-Διαφώτιση είναι γι αυτή την περίοδο το κύριο πολιτικό μας όπλο. Γι αυτόν το λόγο θα πρέπει να προηγηθεί το στάδιο της δικής μας προσωπικής συμβολής στη δημιουργία του επικαιροποιημένου ιδεολογικοπολιτικού μας οπλοστασίου. 

Εσείς που στόχο σας έχετε να ενώσετε το Λαό με όπλο τις ιδέες μας, εσείς οι ίδιοι θα πρέπει να είστε οι συνδιαμορφωτές αυτών των ιδεών. Μόνον έτσι ο αγώνας σας δεν θα είναι αγώνας ενός εκτελεστικού οργάνου  αλλά αγώνας ενός ζωντανού  κυττάρου που σκέφτεται, καταλήγει και αποφασίζει. Έχω ήδη πει ότι ελεύθερος είναι ο υπεύθυνος και υπεύθυνος είναι αυτός που αποφασίζει. 
Θέλω ακόμα να προσθέσω την άποψή μου για το σημερινό ρόλο των Σπιθών. 

Συνοπτικά θεωρώ ότι οι Σπίθες είναι 
  • Ανεξάρτητες οργανωτικά
  • Εξαρτημένες ιδεολογικά και
  • Συντονισμένες πολιτικά.
Με τη λέξη «ιδεολογικά» αναφέρομαι στη Στρατηγική στόχευση και με τη λέξη «πολιτικά» σε προβλήματα τακτικής και άμεσης δράσης. 

Και τώρα περνώ στα Κεφάλαια που προτείνω να διαμορφωθούν με βάση τη Συλλογική Δημιουργία του οπλοστασίου ιδεών που θα μας εξοπλίσει  για την ιδεολογικοπολιτική  μας δράση. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. 

Επαναφορά  του Μνημονίου (Βλ. Βιβλίο Γ. Κασιμάτη στην ιστοσελίδα μας). 
Να ξαναβγούν στην επιφάνεια οι δεσμεύσεις.  
Ο ρόλος του ΔΝΤ.
Οι μορφές ξεπουλήματος.  
Οι κίνδυνοι να χάσουμε για πάντα τον εθνικό μας πλούτο. 
Κριτική για τις μορφές κλοπής. 
Κοινοπραξίες. Τι θέλουμε εμείς και τι γίνεται σήμερα. 
Ο ρόλος της Τρόικα.
Η εφαρμογή του δόγματος «Σοκ και Δέος».
Η αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας. 
Το ΑΕΠ: γιατί και πώς αυξάνει αντί να μειώνεται ύστερα από τόσα και τόσα δάνεια. 
Αυξάνει η δέσμευση. Εξαπλώνεται η εξαθλίωση. 
Ερώτημα: Πώς γίνεται ενώ η χώρα δανείζεται εκατοντάδες δισεκατομμύρια για να εξαλειφθεί το χρέος, αυτό όχι μόνο δεν εξαφανίζεται αλλά αυξάνεται; Με  νούμερα. Πρέπει  να αποκαλυφθεί η σκευωρία. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. 

Η χώρα πεθαίνει. 
Μας χρειάζεται λεπτομερής χάρτης με όλα τα στοιχεία, με αριθμούς, για τη διάλυση  της οικονομίας και της κοινωνίας, την εκμηδένιση της παραγωγής, την ανεργία, την πτώχευση, τις ληστρικές φορολογικές  επιδρομές, την ασυλία των πλουσίων, την υγεία, την παιδεία, την μετανάστευση, την ερήμωση, τα λουκέτα, τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ της ελληνικής πραγματικότητας. Κατά κλάδο, κατά περιφέρεια κ.λπ. 

Η Ευρώπη των Τραπεζών μας ληστεύει. Μας δίνει βοήθεια που την παίρνει πίσω ενώ μας χρεώνει (βλπ. πορεία του ΑΕΠ).

Η χώρα ληστεύεται. Ο λαός υποφέρει, οι Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα.
Πίνακας της κοινωνικής αποσύνθεσης με στοιχεία: Χ απολυμένοι, Χ άνεργοι, Χ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, Χ φτωχοί. 

Λεπτομερής πίνακας με στοιχεία. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. 


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. 

Ο εθνικός μας Πλούτος. 
Δημόσιος πλούτος: Να βρεθούν ειδικοί συνεργάτες και να γίνουν Επιτροπές με μικτές θεματικές. ΑΕΠ: Πώς διαμορφώνεται. Ορυκτός πλούτος. Υποθαλάσσιος πλούτος. Παραγωγικές πηγές, Γεωργία, κτηνοτροφία, εμπόριο, τουρισμός, βιοτεχνία, βιομηχανία. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. 

Η Εθνική Ανεξαρτησία. 
Ιστορική ανάλυση από  το 1821 έως σήμερα, που να δείχνει ανάγλυφα τις εξαρτήσεις της χώρας μας. Ρόλος  ΗΠΑ, Ευρώπης, Τραπεζών. 
Προτεκτοράτο. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. 

Έξοδος από την Κρίση. 
Κοινοπραξίες. 


Μίκης Θεοδωράκης
22 Ιουλίου 2013


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προτάσεις  της επιτροπής Ιδεολογίας στην εισήγηση του Μίκη Θεοδωράκη 
«Άμεσα καθήκοντα για το καλοκαίρι του 2013»


Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,
Η Επιτροπή Ιδεολογίας έλαβε από τον Μίκη Θεοδωράκη το παραπάνω κείμενο για να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας ως οδηγία προς τις ΣΠΙΘΕΣ. Για πρόσθετη βοήθεια προς τις ΣΠΙΘΕΣ αναρτούμε αναλυτικά το σχέδιο και τον τρόπο υλοποίησής. Κάθε ΣΠΙΘΑ καλείται να δηλώσει,  με ποιο από τα πέντε κεφάλαια επιθυμεί να ασχοληθεί. 

Καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των μελετών: 30 Σεπτεμβρίου 2013.  

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ Κ.Α.Π.
 
1) Ενημέρωση, Ενότητα του Λαού.
2) Δημιουργία Αντιστασιακού Μετώπου.
3) Εκλογή Ηγεσίας.
4) Συμμετοχή στις εκλογές με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας.
5) Οικονομική αυτάρκεια βασισμένη σε Σχέδιο για την συνολική συνεκμετάλλευση
του εθνικού μας πλούτου (με βάση το Σύστημα των Κοινοπραξιών) ο οποίος υπολογίζεται σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ. Δέσμευση ότι ο εθνικός πλούτος ανήκει στον Λαό.
6) Αποδέσμευση της χώρας από κάθε είδους υποχρεώσεις (οικονομικές, πολιτικές).
7) Πρόγραμμα ανάπτυξης.
8) Δημιουργία Νέου Συντάγματος.
9) Εκλογές.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. 
1. Το καπιταλιστικό σύστημα σήμερα.
Η μετεξέλιξη του σε καταστροφικό καπιταλισμό. Πώς λειτουργεί σήμερα ο καπιταλισμός. Ποια η ιδεολογία και η πρακτική του νεοφιλελευθερισμού.
1. Η εφαρμογή του «Σοκ και Δέος» στην Ελλάδα. Με ποιο τρόπο; 
2. Ο ρόλος του ΔΝΤ. 
3. Ο ρόλος της «σχολής σκέψης» του εθνομηδενισμού και της αποδόμησης του έθνους. Αρωγός της παγκοσμιοποίησης και της αλλαγής του γεωπολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα προς όφελος των ΗΠΑ και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.  Τα εθνικιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά του εθνομηδενισμού. 
2. Επαναφορά Μνημονίου: Βλπ. Βιβλίο Γ. Κασιμάτη στο site, με τίτλο «Για τη Δανειοδοτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και τη Συμφωνία Έγκρισης του ΔΝΤ». 

3. Να ξαναβγούν στην επιφάνεια οι δεσμεύσεις:  
1. Ο ρόλος της Τρόικα. Οικονομικά, πολιτικά, γεωστρατηγικά.  
2. Οι μορφές ξεπουλήματος.  
3. Οι κίνδυνοι να χάσουμε για πάντα τον εθνικό μας πλούτο. 
i. Κριτική για τις μορφές κλοπής. 
ii. Κοινοπραξίες. Τι γίνεται σήμερα, τι λέμε εμείς. 
4. Η αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας: 
i. ΑΕΠ: Γιατί και πώς αυξάνει αντί να μειώνεται ύστερα από τόσα δάνεια. 
ii. Αυξάνει η δέσμευση. Εξαπλώνεται η εξαθλίωση. 
Ερώτημα: Πώς γίνεται ενώ η χώρα δανείζεται εκατοντάδες δισεκατομμύρια για να εξαλειφθεί το χρέος, αυτό όχι μόνο δεν εξαφανίζεται αλλά αυξάνεται; Με νούμερα. Πρέπει  να αποκαλυφθεί η σκευωρία. 
Για το Β προτείνουμε:  Κωδικοποίηση  κειμένων  Γ. Κασιμάτη, για τις δανειακές συμβάσεις και την απαλλαγή από αυτές, στο: http://www.spitha-kap.gr/el/ideology/principles/?nid=4482 Σύνδεση του Α με το Β. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.

1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Η Ευρώπη των Τραπεζών μας ληστεύει. Μας δίνει βοήθεια που την παίρνει πίσω ενώ μας χρεώνει (σύνδεση με ΑΕΠ). 
2. Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ της ελληνικής πραγματικότητας. Η χώρα ληστεύεται. Ο λαός υποφέρει, οι Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα. Κλοπή της ατομικής ιδιοκτησίας. Εδώ δημιουργείται μια αντίθεση εντός του ίδιου του συστήματος. Η αντίθεση αυτή ευνοεί τον αγώνα μας. Η αντίθεση βρίσκεται στο εξής: ο καπιταλισμός μετά την μετεξέλιξη του σε καπιταλισμό της καταστροφής (νεοφιλελευθερισμός)   χτυπά τα ίδια τα ιδεολογικά θεμέλια του: την ατομική ελευθερία και την ατομική ιδιοκτησία.  
1. Λεπτομερής χάρτης που να συμπεριλαμβάνει στοιχεία και αριθμούς για: 
i. Την ενίσχυση της οικονομίας.
ii. Τη διάλυση της κοινωνίας. Γιατί διάλυση; Ποιος ο απώτερος στόχος; 
1. Πίνακας κοινωνικής αποσύνθεσης με στοιχεία τοις εκατό (%) ή /και απόλυτους αριθμούς, ανά περιφέρεια. Ενδεικτικά: 
1. Μετανάστευση 
2. Απολυμένοι
3. Άνεργοι
4. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
5. Φτωχοί
6. Άστεγοι
7. Κίνδυνος να κλείσουν γηροκομεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ορφανοτροφεία, ιδρύματα προστασίας των παιδιών κ.λπ. 
8. Αύξηση της χρήσης των ναρκωτικών. Κλείνουν τα κέντρα απεξάρτησης. 
9. Αυτοκτονίες. 
10. Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας . 
iii. Την εκμηδένιση της παραγωγής. Κλείσιμο επιχειρήσεων. Ενδεικτικά:  
1. Ποσοστιαία ή/και σε απόλυτους αριθμούς ανά  κλάδο. Πόσοι έμειναν άνεργοι. Ποιος ο στόχος του νεοφιλελευθερισμού με την καταστροφή της παραγωγής. 
2. Πού προσανατολίζεται η οικονομία της χώρας με τη διάλυση του παραγωγικού ιστού. 
3. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. 
4. Δημιουργία μια νέας κοινωνικής τάξης; Ποια είναι αυτή; Ποια τα χαρακτηριστικά της; 
iv. Την ανεργία.
v. Την πτώχευση
vi. Τις ληστρικές φορολογικές επιδρομές. Ποινικοποίηση των οφειλών στο Δημόσιο. 
vii. Την ασυλία των πλουσίων. Φοροαπαλλαγές. Στην ουσία έχει καταργηθεί το εργατικό δίκαιο. Μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, εργατικών δικαιωμάτων κ.λπ. Στην πράξη έχει καταργηθεί το δικαίωμα στην εργασία. 
viii. Την υγεία. Πόσα και ποια νοσοκομεία κλείνουν. Μείωση (%) των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων.  
ix. Παιδεία. Πόσα σχολεία, ΤΕΙ, πανεπιστημιακές σχολές, κ.λπ.  κλείνουν. Επιπτώσεις στην οικονομία, τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο. Επιπτώσεις σε πολιτισμικό επίπεδο, εθνικά και τοπικά. Η δημιουργία ενός νέου τύπου ανθρώπου, που να υπηρετεί τη Νέα Τάξη. 
2. Η «λαθρομετανάστευση». Οι μετανάστες θύματα του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3.

Ο Εθνικός μας Πλούτος. Να βρεθούν ειδικοί συνεργάτες και να γίνουν μικτές επιτροπές για θεματικές. ΑΕΠ: Πώς διαμορφώνεται. 
1. Ο Εθνικός μας Πλούτος. Περιλαμβάνει: 
1. Ορυκτός πλούτος.
2. Θαλάσσιος και υποθαλάσσιος πλούτος. 
3. Παραγωγικές πηγές. Γεωργία, κτηνοτροφία, εμπόριο, τουρισμός, βιοτεχνία, βιομηχανία. Μοναδικότητα της Ελλάδας σε κλάδους/τομείς. 
4. Ιστορικά μνημεία. 
5. Ιστορία, πολιτισμός, τέχνες και γράμματα. Επιστήμες. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4.

1. Η Εθνική Ανεξαρτησία. 
2. Ιστορική ανάλυση από το 1821 έως σήμερα που να δείχνει ανάγλυφα τις εξαρτήσεις της χώρας μας. 
3. Ο ρόλος των ΗΠΑ από το 1950 έως σήμερα. Και ο σημερινός ρόλος της Ευρώπης των Τραπεζών. 
4. Η Ελλάδα προτεκτοράτο. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. 

1. Έξοδος από την κρίση. Προτάσεις για: 
1. Την απαλλαγή  το Μνημόνιο-Τρόικα-ΔΝΤ. Ακύρωση των συμφωνιών των μνημονιακών κυβερνήσεων.  
2. Την οριστική και τελεσίδικη απαλλαγή  από τα χρέη και τους τόκους.
3. Ένα Νέο Πρόγραμμα Οικουμενικής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Ανόρθωσης, Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και Πολιτιστικής Αναγέννησης με στόχο την ραγδαία άνοδο του οικονομικού, κοινωνικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου του ελληνικού λαού με την παράλληλη ανάδειξη του κύρους της χώρας στο διεθνή χώρο. Ενδεικτικά: 
i. Εθνική οικονομική πολιτική σε όλους τους τομείς. 
ii. Οικονομική συνεργασία με όλες τις χώρες, ανάλογα με τα εθνικά μας συμφέροντα. Παράθεση παραδειγμάτων από άλλες χώρες. Παραδείγματος χάριν: Νορβηγία, χώρες της Λατινικής Αμερικής κ.λπ. 
iii. Οικονομικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, επικερδείς για την πατρίδα και το λαό της. 
iv. Νέες συμφωνίες για τους εξοπλισμούς. 
2. Κοινοπραξίες. 
3. Αναδιάρθρωση του κράτους. Εδώ, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικούς επιστήμονες, εξειδικευμένους στην οργάνωση και λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. 

Για την οικονομική ανάπτυξη σύνδεση με κεφ. 3. 

**********

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Θα βοηθούσε ιδιαίτερα στη μελέτη κάθε Σπίθα να λειτουργήσει ως ομάδας εργασίας. Έγκειται στην κρίση της αν θα ορίσει επικεφαλή της ομάδας εργασίας. Ιδιαίτερα βοηθά την ομάδα εργασίας να ορίσει τις φάσεις εργασίας της ανά θεματική ενότητα. 

Πηγές και βιβλιογραφία: Οπωσδήποτε ανατρέχουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης http://www.spitha-kap.gr

Χρησιμοποιούμε τα επίσημα sites των επαγγελματικών κλάδων, των Δήμων, των Υπουργείων, της Ε.Ε. (π.χ. Eurostat) κ.λπ. προκειμένου να βρούμε έγκυρα στοιχεία. Γενικά χρησιμοποιούμε έγκυρα sites και αποφεύγουμε blogs που δεν διασταυρώνουν τις πληροφορίες και δεν παραθέτουν τις πηγές. Ανατρέχουμε στην πρωταρχική πηγή κάθε πληροφορίας. Η επιλογή των sites έγκειται στην κρίση της κάθε Σπίθας, αρκεί να τηρείται η παραπάνω προϋπόθεση. 
Μπορούν τα χρησιμοποιηθούν τα επίσημα sites πολιτικών φορέων, συνδικαλιστικών ενώσεων κ.λπ. 

Στα sites των Πανεπιστημίων, υπάρχουν μελέτες για πολλά από τα θέματα των παραπάνω Κεφαλαίων. Βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων. Κάποιες είναι ανοικτές για τους πολίτες με κάποιες προϋποθέσεις. 

Τα ΤΕΙ παρέχουν πληροφόρηση.  

Πληροφόρηση από τους  Δήμους. Δημοτικές βιβλιοθήκες, όσες έχουν απομείνει. 
Πληροφόρηση για τα κοινωνικά προβλήματα παρέχουν διάφορα Κοινωφελή Ιδρύματα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (π.χ. Γιατροί του Κόσμου). 
Κάθε Σπίθα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δική της βιβλιογραφία. 

Ως απαραίτητη βιβλιογραφία  παραθέτουμε: 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 
Μίκης Θεοδωράκης, «Σπίθα για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και δυνατή», Eκδόσεις Ιανός, 2011. 

Μίκης Θεοδωράκης, «Ιδεολογικοπολιτικές θέσεις της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα», στο  http://www.spitha-kap.gr/el/ideology/principles/

Η συνολική αρθρογραφία του Μίκη Θεοδωράκη στο site μας. http://www.spitha-kap. gr
Γιώργος Κασιμάτης,  «Για τη Δανειοδοτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και τη Συμφωνία Έγκρισης του ΔΝΤ», http://www.spitha-kap.gr/el/articles/?nid=334

Αρθρογραφία Γιώργου Κασιμάτη στο http://www.spitha-kap.gr  και Κωδικοποίηση κειμένων   Γ. Κασιμάτη για τις δανειακές συμβάσεις και την απαλλαγή από αυτές, στο: http://www.spitha-kap.gr/el/ideology/principles/?nid=4483
Ναόμι Κλάιν: «Το δόγμα του Σοκ», εκδόσεις Λιβάνης. 

Περίληψη του βιβλίου στα: 
 http://www.spitha-kap.gr/el/ideology/principles/?nid=4306

Προαιρετικά: 
Μίκης Θεοδωράκης, «Το Χρέος», Τόμος Β’, Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης. 
Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Κοντογιώργης «Ελληνικότητα και διανόηση», Εκδ. Ιανός, 2007 και στο http://www.spitha-kap.gr/el/ideology/nation/?nid=4268

Γιώργος Κοντογιώργης, «Περί έθνους και ελληνικής συνέχειας», Ιανός, Οκτ. 2012. 

Γιώργος Κοντογιώργης, «Αντίκρουση του Χομπσμπάουμ στα περί έθνους» http://www.spitha-kap.gr/el/ideology/nation/?nid=4476


Επιτροπή Ιδεολογίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου