Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

FREE SALONIKA DAY - ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


FREE SALONIKA DAY
ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πολίτες της Θεσσαλονίκης, κινήματα, συλλογικότητες, καλλιτεχνικές ομάδες, αποφασίσαμε να συντονιστούμε και να οργανώσουμε μια Ημέρα Ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Στόχος μας να ενώσουμε κάθε φωνή που αντιστέκεται, να δείξουμε ότι η αλληλεγγύη και η δημιουργικότητα των πολιτών είναι πιο δυνατή απ’ των φόβο, την απάθεια και τον ατομισμό.

Η ιδέα μας είναι απλή. Την Παρασκευή 12/9, μετά τις 18:30 στην παραλία Θεσσαλονίκης
ΟΜΠΡΕΛΕΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΛΙΜΑΝΙ
συγκεντρωνόμαστε και σχηματίζουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, αντίστασης, αλληλεγγύης και πολιτισμού.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Γιατί δεν ανεχόμαστε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Τα Νερό, το Λιμάνι, οι Παραλίες, τα πρώην στρατόπεδα είναι κοινά αγαθά και ανήκουν σε όλους μας.
Γιατί 1 στους 2 νέους είναι άνεργος, και πάνω από 150 χιλιάδες μορφωμένοι νέοι έχουν εξαναγκαστεί να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.
Γιατί το ένα μετά το άλλο τα μικρομάγαζα της πόλης κλείνουν και επιβιώνουν  λίγοι και ισχυροί.
Γιατί κανείς δεν ζει με 400 και 500 ευρώ, που είναι ο μισθός για τους τυχερούς που βρίσκουν δουλειά, ανασφάλιστοι, σε προγράμματα voucher, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.
Γιατί δεν αντέχουμε άλλους φόρους, δεν θα πληρώνουμε εμείς για το χρέος που άλλοι δημιούργησαν και για να σώζονται διαρκώς οι χρεοκοπημένες τράπεζες.
Γιατί η παιδεία και η υγεία αφήνονται απ’ το κράτος να ρημάξουν.
Γιατί η δημοκρατία χτυπιέται καθημερινά και μια ολιγαρχία κάνει κουμάντο για τις ζωές της πλειοψηφίας, χωρίς να λογαριάζει σύνταγμα και νόμους.
Γιατί δε θα αφήσουμε, τον φόβο, τον φασισμό, τον ρατσισμό να κυριαρχήσουν.
Γιατί δε θα επιτρέψουμε να καταστραφεί το περιβάλλον για να κάνουν οι μεγαλοεργολάβοι μπίζνες με την εξόρυξη χρυσού και την διαχείριση των σκουπιδιών.
Για όλους αυτούς τους λόγους(και για άλλους τόσους…) καλούμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να ενωθούν μαζί μας στην ανθρώπινη αλυσίδα του FREE SALONIKA DAY
Facebook: FREE SALONIKA DAY
e-Mail: freesalonikaday@gmail.com
Blog: freesalonikaday.blogspot.com