Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η Σπίθα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Γενική Απεργία της 23ης Φεβρουαρίου και καλεί τον ελληνικό λαό να φουσκώσει το ποτάμι της οργής ενάντια στη συστηματική λεηλασία της χώρας μας. Να φωνάξουμε ένα βροντερό «ΩΣ ΕΔΩ» αναγκάζοντας τις κατοχικές δυνάμεις της τρόικας, και την ξεπουλημένη ελληνική άρχουσα τάξη να σταματήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου και στην εξαθλίωσή μας.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αυτο-οργανωθεί σε ένα πλειοψηφικό αμεσοδημοκρατικό κίνημα, το οποίο όχι μόνο θα προστατέψει τα κοινωνικά αγαθά, αλλά θα παλέψει και για τη μεταμόρφωση του κράτους και των θεσμών: Από αναποτελεσματικούς διεφθαρμένους μηχανισμούς που ευνοούν τις γραφειοκρατίες και τους ισχυρούς σε μηχανισμούς που προστατεύουν το λαϊκό εισόδημα μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
Μόνο μέσω ενός πλειοψηφικού ρεύματος μπορούμε να συγκρουστούμε με τη λερναία ύδρα του κατεστημένου για να επιβάλουμε μια λογική διαφύλαξης και αναθάθμισης των κοινωνικών αγαθών, την ενίσχυση της πρόνοιας, την αναγέννηση της δημόσιας παιδείας, την υλοποίηση επενδύσεων για την ανασύσταση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας ώστε να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να πάψουμε να διώχνουμε τις νέες γενιές από την Ελλάδα.
Στους καιρούς της κρίσης, αυτός που μένει πρώτος απροστάτευτος είναι ο λαός. Το καθεστώς που έχουμε σήμερα, ένα καθεστώς που επιλέγει αυτή ακριβώς τη στιγμή για να χτυπήσει τα δικαιώματά του, να τον γονατίσει, να ξεπουλήσει τη χώρα, βρίζοντάς τον και ρημάζοντας καθημερινά την αξιοπρέπειά του, είναι τυρρανικό καθεστώς. Πρέπει να ξεσηκωθούμε για να το ανατρέψουμε.
Το μνημόνιο πρέπει να καταγγελθεί, όπως και κάθε μυστική ή ανοιχτή συμφωνία για το ξεπούλημα του Αιγαίου. Η Ελληνική Δημοκρατία θα πρέπει να ανασυσταθεί, και το δημόσιο συμφέρον να γίνει ξανά το δίκαιο του λαού για να πάψει πια να είναι νόμος, το συμφέρον του κάθε ντόπιου ή ξένου αφεντικού.
Μόνος δρόμος γι' αυτή την προοπτική είναι η αυτο-οργάνωσή μας. Είναι ένα μονοπάτι δύσκολο αλλά δυστυχώς δεν έχουμε άλλη λύση. Γιατί ακόμα και οι θεσμοί που υποτίθεται γεννήθηκαν για να υπηρετούν το λαό, έχουν εκφυλιστεί και ενσωματωθεί ολοκληρωτικά στο σύστημα: Τι πιο τρανή απόδειξη γι' αυτό από το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του εργαζόμενου λαού, κάνουν μετά καριέρες ως βουλευτές και Υπουργοί, καταντούν αυλικοί και ομοτράπεζοι των μεγαλύτερων εχθρών του; Γι' αυτό και, σ' αυτόν τον μεγάλο αγώνα θα πρέπει να παλέψουμε μόνοι μας, στηριζόμενοι στις αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ, ΣΤΙΣ 6μ.μ.

ΟΥΤΕ ΣΩΤΗΡΕΣ – ΟΥΤΕ ΠΡΟΦΗΤΕΣ: Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
--
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΙΘΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

email spitha.thessaloniki@gmail.com
blog http://www.spitha-thessalonikis.blogspot.com
WEBTV http://www.spitha.tv
facebook http://www.facebook.com/profile.php?id=100001411437286

Η ΣΠΙΘΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΗN ΑΠΟΣΤΟΛΗ SPAM ,CHAIN MAIL.
EAN ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ EMAiL ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

.....ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ!

2 σχόλια:

  1. αυριο 23 φλεβαρη συγκεντρωνομαστε οι φιλοι της
    Σπιθας στις 10,30 το πρωι απεναντι απο το αγαλμα του Βενιζελου στο πεζοδρομιο της Εγνατιας Αριστοτελους για να συμμετασχουμε στην απεργιακη συγκεντρωση και να μοιρασουμε την παρουσα ανακοινωση στον κοσμο που θα κυκλοφορει στο κεντρο και στην απεργιακη συγκεντρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην βάζουμε ταμπέλες νέου ή παλαιού μαρξισμού, ας αφήσουμε ήσυχους τους παλαιούς επαναστάτες κι ας κάνουμε εμείς τη νέα επανάσταση χωρίς παλαιές συνταγές που οδήγησαν σε αίμα και τη δημιουργία νέων δούλων..
    Ας επαναστατήσουμε ως ελεύθεροι έλληνες έτσι απλά τίποτε άλλο γιατί το άκουσμα και μόνον κάποιων εννοιών απομακρύνει το πλήθος των αγνών..
    Άλλωστε ο Μίκης πέρασε από όλα τα κόμματα αναζητώντας τους αγνούς, και κάποιοι τυφλοί το παρεξήγησαν και τον είπανε όπου φυσά ο άνεμος..
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ...
    ΑΠΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή