Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσκληση ΣΤ΄ Κλεισθενείων 2014 στη Θεσσαλονίκη.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
_____________________________

το “ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ”
στα πλαίσια της εκδήλωσης “ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2014”,  οργανώνει
στη Θεσσαλονίκη,
το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Σεπτ. 2014,

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ  ΔΙΑΛΟΓΟΥ
με θέμα:
Πώς, η Ελληνική κοινωνία, μπορεί να ορθώσει ανάστημα
στις δυνάμεις που την έχουν αιχμαλωτίσει ύπουλα και τη βασανίζουν

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια και μέρος της προσπάθειας που έχουν ήδη ξεκινήσει οι,  
Δίκτυο ΣΠΙΘΩΝ “ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α” ,  “ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ”,
“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”,
Πανελλήνια κίνηση Γυναικών “ΗΛΕΚΤΡΑ”,  Κίνηση “ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ” ,
“ΛΕΥΚΟ”, “ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ”
για τη συγκρότηση μίας παλλαϊκής συσπείρωσης των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ/ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ/ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ δυνάμεων της κοινωνίας,
ικανής να ελευθερώσει την Ελληνική κοινωνία
από την ύπουλη αιχμαλωσία της στις εξωχώριες δυνάμεις που τη βασανίζουν.

 Την πρωτοβουλία στηρίζει η ανεξάρτητη και αντιστεκόμενη εφημερίδα “ΤΟ ΧΩΝΙ”.

Ο διάλογος αυτός, ήδη έχει ξεκινήσει με συναντήσεις ενδιαφερομένων που ήδη έχουν γίνει

και τα ερωτήματα:
  • “ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”  
  • “ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ”,
  • “ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ” για την έξοδο από την κατάσταση αυτή,
έχουν απαντηθεί με επιστημονικά ατράνταχτες τεκμηριώσεις, που έχουν προσφέρει μέσα από εξαιρετικές καταθέσεις σκέψεων και απόψεων διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες και διανοητές, όπως ο καθ. Συνταγματικού Δικαίου  Γιώργος Κασιμάτης, ο καθ. Πολιτειολόγος και πρ. Πρύτανης του Παντείου κ. Γιώργος Κοντογιώργης, ο καθ. Συνταγματολόγος κ. Ηλίας Νικολόπουλος, ο Πολιτειολόγος και συγγραφέας Κώστας Ζουράρις, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο Συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η καθ. και πρ. Πρύτανης του “Μακεδονία” κ. Μαρία Δελιβάνη-Νεγρεπόντη,  ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης,  ο πρ. Εισαγγελέας κ. Γιάννης Σακκάς,  ο πρ. Εισαγγελέας Κώστας Λογοθέτης, ο Δρ. Φιλοσοφίας Γιώργος Οικονόμου, ο Δρ. Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών Μελέτης Μελετόπουλος, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται ενδεικτικώς (και χωρίς η σειρά τους να σημαίνει κάτι) καθώς δεν είναι οι μόνοι που, μέσα από τον δημόσιο διάλογο, έχουν συνεισφέρει τα μάλα στην κατανόηση της πραγματικότητας που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.

Οι σκέψεις όλων αυτών των διανοητών, έχoυν επικυρώσει το πολιτικό πρόταγμα που πρώτος έθεσε με την πολιτική πείρα και σοφία του ο Μίκης Θεοδωράκης για την  ΑΝΑΓΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ/ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, για την ανατροπή τής καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η Χώρα, παραιτούμενη από την Αυτοδιάθεση της και αιχμάλωτη των προδοτικών και  κοινωνιοκτόνων όρων των “Μνημονίων”, η οποία συσπείρωση, ως ΕΘΝΙΚΉ ΑΝΆΓΚΗ, βρίσκεται έξω και πέρα από κάθε άλλη πολιτική και κοινωνική διαφοροποίηση και αντιπαλότητα, όπως “Αριστερά / Δεξιά” , “Σοσιαλισμός / Φιλελευθερισμός”, “Φιλευρωπαϊσμός / Ευρωσκεπτικισμός” κλπ.

Η οργανωτική σκυτάλη της διεξαγωγής  του διαλόγου αυτού,  περνάει τώρα στα “Κλεισθένεια 2014”,  με τη φιλοδοξία να τον πάμε, όλοι μαζί,  ένα βήμα πιο μπροστά και να μετουσιώσουμε τα συμπεράσματα τού διαλόγου σε πράξη, δηλαδή να πραγματώσουμε την έναρξη της συγκρότησης της ΠΑΛΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που περιμένει η κοινωνία.

Ένα από τα κυριότερα μελήματα  της Οργανωτικής Επιτροπής αυτής της εκδήλωσης, είναι η οικονομία χρόνου, καθώς τα γεγονότα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και δεν υπάρχει χρόνος για ανώφελες επαναλήψεις και  μηρυκασμούς των ίδιων και των ίδιων διαπιστώσεων.
Έτσι, το ζητούμενο του διαλόγου που θα διεξαχθεί στα “Κλεισθένεια” του 2014, είναι η εξεύρεση ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ που μπορεί να επιτρέψει τη συγκρότηση της ζητούμενης “παλλαϊκής συσπείρωσης”, όπως δείχνει και ο τίτλος της εκδήλωσης.
Οπότε, προκύπτει ότι, κατά τις εργασίες της εκδήλωσης, θα επιχειρηθεί,  ο διάλογος να περάσει από τη θεώρηση των πραγμάτων στην πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών συμπερασμάτων.

Προς τον σκοπό αυτό, παρακαλείται ο κάθε συμμετέχων, να απαντήσει εγγράφως στο παρακάτω ερωτηματολόγιο (μέχρι και την 5η Σεπτ. 2014, στο kleistheneia2014@gmail.com) .

Σημειώνεται ότι, για την προστασία της αποτελεσματικότητας του διαλόγου και τη διευκόλυνση της ομαλής ροής του,  δικαίωμα λόγου στον διάλογο αυτό, θα έχουν μόνον όσα Πρόσωπα, Κινήσεις, Κινήματα και κόμματα αποδέχονται τις αξίες του Πατριωτισμού* , της Δημοκρατίας ** και της Αντιμνημονιακής θέσης*** και απαντήσουν στο παρακάτω ερωτηματολόγιο.

  • *  Πατριωτισμός ορίζεται εδώ (χάριν συνεννοήσεως μεταξύ των διαλεγομένων) η Αξία που περιλαμβάνει την αγάπη για τον Χώρο που ορίζεται (από τα σύνορά της) ως “Ελλάδα”, για την κοινωνία ελευθέρων πολιτών που ζεί σε αυτό τον Χώρο με ήθη και έθιμα που κληροδοτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια η κάθε γενιά στην επόμενη και για την ιστορία του Ελληνικού έθνους, που αποτελεί την “ψυχή” του.  Σημειώνεται ότι (εδώ) δεν νοείται ως Πατριωτισμός η αντίληψη επιθετικής ανωτερότητας της φυλής του Πατριώτη, νοοτροπία που ανήκει στον Εθνικισμό.

  • ** Δημοκρατία ορίζεται εδώ (χάριν συνεννοήσεως μεταξύ των διαλεγομένων) το πολίτευμα στο οποίο, οι πολίτες (μέσα από κατάλληλες διαδικασίες, όπως το δημοψήφισμα) αποφασίζουν για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία τους και δεν αποφασίζουν για το ποιός θα αποφασίζει “αντ' αυτών”, εξουσιοδοτώντας τον για μεγάλο χρονικό διάστημα (τριών-τεσσάρων ετών), χωρίς δυνατότητα ανάκλησής του στο εν τω μεταξύ, αν δεν εκτελεί τις αποφάσεις του κυρίαρχου Λαού, ή αν απόσπασε το αξίωμα με δόλο ή ψεύδη.

  • ***  Αντιμνημονιακή θέση ορίζεται εδώ (χάριν συνεννοήσεως μεταξύ των διαλεγομένων) η θέση που είναι αντίθετη με την αποδοχή των “Μνημονίων”, νοουμένων ως συνθηκών ταπεινωτικής εκχώρησης της Αυτοδιάθεσης και της Εθνικής κυριαρχίας (όπως, όντως, είναι).

______________________________

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
__________________

  1. Η πείρα, αλλά και οι μέχρι τώρα συζητήσεις μεταξύ συναγωνιστών που δραστηριοποιούνται σε διάφορες συλλογικότητες,  καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η  “Συσπείρωση” πρέπει να  αποτελεί άθροισμα  προσώπων και αυτόνομων πολιτικών συλλογικοτήτων  (κόμματα, Κινήσεις, Κινήματα, κλπ) που προσέρχονται στη “Συσπείρωση” για την εκτέλεση μίας συγκεκριμένης πράξης, που το καθένας τους αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας, μόνο.
  • Συμφωνείτε με την άποψη αυτή, ή νομίζετε πως πρέπει η  “Συσπείρωση” να αποτελέσει  έναν νέο πολιτικό φορέα με δική του ιδεολογία, καταστατικό και οργάνωση που θα συγκεράζει την ιδεολογία όλων ;

  1. Από όλες τις πολύτιμες αναλύσεις που έχει προσφέρει ως σήμερα η σοφία των προαναφερθέντων συμπολιτών μας , έχει προκύψει ότι:
  • Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ είναι τραγική, καθώς, με την παράδοση “άνευ όρων” της διαχείρισης της εθνικής Οικονομίας σε εξωχώριες δυνάμεις, η Χώρα έχει περιέλθει σε κατάσταση “οικονομικής αποικίας” και ο Λαός έχει χάσει την (κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα)  κυριαρχία του επί των αποφάσεων του Κράτους, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται Δημοκρατία και η κοινωνία να διάγει σε κατάσταση εξανδραποδισμού της.  

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, καταθέστε την.

  1. Από όλες τις πολύτιμες αναλύσεις που έχει προσφέρει ως σήμερα η σοφία των προαναφερθέντων συμπολιτών μας,  έχει, επίσης, προκύψει ότι:
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, σύσσωμο το καθεστώς πολιτικό σύστημα που επέτρεψε (αν δεν επεδίωξε) τη διολίσθηση της Δημοκρατίας σε μία τυπική  Ολιγαρχία (πολιτική και οικονομική) που κυβερνά τη Χώρα υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, πέραν της οικονομικής καταστροφής τής Χώρας και της κοινωνίας, την απώλεια της Κυριαρχίας της και της Αυτοδιάθεσής της, που είναι ακόμη πιο ακριβή και επώδυνη.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, καταθέστε την.

  1. Γνωρίζοντας την αιτία του κακού, γνωρίζουμε και τη θεραπεία του: Ο  (σύμφωνα με το 1ο  και θεμελιώδες άρθρο του Συντάγματος “κυρίαρχος”)  Λαός,  πρέπει να αποκτήσει την (ανύπαρκτη, σήμερα) κυριαρχία του επί του Κράτους, ώστε να είναι αυτός που θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και όχι οι εξωχώριες δυνάμεις των δανειστών στις οποίες το καθεστώς πολιτικό σύστημα έχει παραδώσει “άνευ όρων” τις τύχες τού Λαού και εκτελεί, μέσω αποφάσεων της “Βουλής των Ελλήνων” και διά χειρός της “Ελληνικής” κυβέρνησης και του ΠτΔ .

  • Άρα: Ο ΜΟΝΑΔΙΚΌΣ ΣΤΌΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΑΊΤΗΜΑ/ΑΠΑΙΤΗΣΗ  ΤΗΣ “ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ”, θα πρέπει να είναι : Η επιστροφή στον Λαό τής (χαμένης, σήμερα) κυριαρχίας του επί του Κράτους του.

  • Η “Συσπείρωση” θα πρέπει να έχει αυτό το ένα και μοναδικό πολιτικό πρόταγμα , διότι αν δεν επιβληθεί αυτή η απαίτηση (που είναι Συνταγματική επιταγή, προστατευόμενη από το άρθρο 120Σ), δεν μπορούμε να μιλάμε και να ζητούμε (από ποιόν;) ούτε Εθνική Ανεξαρτησία, ούτε Δικαιοσύνη, ούτε Αξιοκρατία, ούτε Υγεία ή Παιδεία, ούτε ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ άλλο.  Το Ελληνικό Κράτος πρέπει να επιστρέψει πάραυτα στον κύριό του, που είναι ο Ελληνικός Λαός.

  • Η επίτευξη αυτού του ενός και μοναδικού στόχου, αποτελεί τη βάση για τη θεραπεία (όχι ανώδυνα και ούτε στιγμιαία) όλων των δεινών που μαστίζουν την Ελληνική κοινωνία αλλά και για την εκτίναξη της κοινωνίας μας στο μέλλον που της αξίζει, σε σχέση, όχι μόνο με την ιστορικά καταγεγραμμένη προσφορά της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά και με τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές που διαθέτει, καθώς και το έμψυχο δυναμικό της, τα παιδιά μας, που αναγκάζονται να αναζητήσουν την τύχη τους μακριά από την Ελλάδα.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, καταθέστε την.

  1. .Όλες οι αναλύσεις της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας, ομοφωνούν πως, όπως έχει διαμορφωθεί η λειτουργία της “Δημοκρατίας” από το καθεστώς πολιτικό σύστημα, μετά τον σφετερισμό των δημοκρατικών διαδικασιών από την κυβερνώσα Ολιγαρχία, Ο ΜΌΝΟΣ ΤΡΌΠΟΣ να επανέλθει το Ελληνικό Κράτος στον κύριό του, Ελληνικό Λαό, είναι Η ΑΝΆΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉΣ ΕΞΟΥΣΊΑΣ από τις λαϊκές δυνάμεις  που θέλουμε πραγματική και όχι ψευδεπίγραφη Δημοκρατία.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  1. Η επαναφορά :
  • της κυριαρχίας τού κράτους στον Λαό
  • και του Εθνικού πλούτου στον ιδιοκτήτη του (τον Λαό)
για να γίνει πραγματικότητα στη σημερινή κατάσταση και συγκυρία, χρειάζονται οι εξής  συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες:

  • (α) Αποκατάσταση της (φιμωμένης από το καθεστώς) Ισηγορίας  με ξήλωμα της “Μιντιοκρατίας” και ενδελεχή και εντατική ενημέρωση της κοινωνίας για την Αλήθεια της κατάστασης, αυτήν που κρύβει επιμελώς η επικρατούσα έντονη, χυδαία και επιστημονικά στημένη προπαγάνδα του Συστήματος που κρατά την κοινωνία στο σκοτάδι του ψεύδους, της παραπλάνησης και της ημιμάθειας και στον φόβο που γεννά η αμάθεια.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (β)  Άμεση μέριμνα για την (πάση θυσία) εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, κατά το μεταβατικό στάδιο στα νέα δεδομένα της Οικονομίας, μετά την απαγκίστρωσή της από τα Μνημόνια και τις κατοχικές δυνάμεις.
  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (γ)   Άμεση διενέργεια Δημοψηφίσματος, με το ερώτημα αν ο λαός συμφωνεί ή όχι με τη συγκρότηση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης Λαϊκής Βάσης, για τη σύνταξη νέου Συντάγματος.

  • (δ)   Άμεση διενέργεια Δημοψηφίσματος, με το ερώτημα αν ο λαός συμφωνεί ή όχι με την  παραχώρηση “άνευ όρων” της διαχείρισης της Εθνικής  Οικονομίας  σε εξωχώριες δυνάμεις, πράξη που ταυτίζεται με απώλεια της Αυτοδιάθεσης της Χώρας.

  •                   Άρα:  Η “Συσπείρωση” (“εφ' όσον λάβει σάρκα και οστά”) θα πρέπει να δεσμευτεί ότι, εφ΄οσον η κοινωνία τής δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσει την (απαραίτητη για να γίνουν όλα αυτά) κυβερνητική εξουσία, πρωταρχική υποχρέωσή της θα είναι να ρωτήσει τον Λαό (με Δημοψηφίσματα) αν θέλει ή όχι αυτές τις δύο πράξεις (γ) και (δ).

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (ε)  Συγκρότηση “Επιτροπής Σοφών” για την εκπόνηση 5ετούς προγράμματος αναδιάταξης της Εθνικής Οικονομίας, με έμφαση στα σημεία:
  • Μελέτη και μέτρα για μία “Σεισάχθεια”, προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία της Χώρας.
  • Μελέτη και μέτρα για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ή παραμονή στο Ευρώ.
  • Άλλο Τραπεζικό σύστημα
  • Άλλο μοντέλο Ανάπτυξης
  • Άλλο μοντέλο Δημόσιας Διοίκησης

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (στ)  Αυξημένη ετοιμότητα του Στρατού  και της Αστυνομίας, για την πρόληψη πιθανών επίβουλων σχεδίων, εναντίον της Χώρας και της κοινωνίας της, οποθενδήποτε.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (ζ)  Γενική εγρήγορση της διπλωματίας :
  • 1ον) για την κατοχύρωση των απαραίτητων διεθνών ισορροπιών, προς αποφυγή τριβών και θερμών επεισοδίων.
  • 2ον) για τον καθησυχασμό της διεθνούς κοινότητας ότι η Χώρα αποκαθιστά στο εσωτερικό της την διασαλεμένη Δημοκρατική νομιμότητα, προκειμένου ο, μέχρι σήμερα δολίως παραγκωνισμένος από τις αποφάσεις,  κυρίαρχος λαός, να αναλάβει τις υποχρεώσεις του προς τους “εταίρους” της Χώρας, τους “συμμάχους” και τους δανειστές του.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (η)  Έλεγχο της Συνταγματικής νομιμότητας όλων των πράξεων που έγιναν για τη νομιμοποίηση των “Μνημονίων” και των “Δανειστικών Συμβάσεων”.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (θ)  Έλεγχο (από Διεθνή Επιτροπή εμπειρογνωμόνων) του Δημόσιου Χρέους  για τον καθορισμό του απεχθούς μέρους του.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (ι)  Απογραφή της αξίας κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής, περιουσιακού στοιχείου και απαιτήσεων του κράτους (όπως οι Γερμανικές αποζημιώσεις), ώστε να ξέρει ο κυρίαρχος λαός, αλλά και οι “δανειστές” μας, τί έχουμε να αντιτάξουμε απέναντι στα οφειλόμενα (όπως αυτά θα προκύψουν μετά τους ελέγχους της νομιμότητάς τους).

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (ια)  Δικαστική δίωξη όλων των πράξεων και των προσώπων που έβλαψαν (παντοιοτρόπως) την Ελληνική κοινωνία και Οικονομία κατά την τελευταία 20ετία.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (ιβ)  Αναστολή κάθε οικονομικής υποχρέωσης προς τρίτους, μέχρι το πέρας των ελέγχων αυτών.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (ιγ)  Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανάκληση κάθε πράξης του.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  • (ιδ)  Αναστολή της εκτέλεσης κάθε πράξης οικονομικού περιεχομένου που δεσμεύει τη Χώρα, μέχρι τον έλεγχο της νομιμότητάς της, σύμφωνα με το Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Δίκαιο.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  1. Για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν όλα αυτά (τα παραπάνω αναφερόμενα) πρέπει, απαραιτήτως, η “Συσπείρωση” να έχει αναλάβει την κυβερνητική εξουσία.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  1. Η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας (προκειμένου να εφαρμόσει τις παραπάνω πράξεις και ενέργειες) μπορεί (θεωρητικά) να γίνει από μία εκ των παρακάτω δύο οδών και υπό προϋποθέσεις:  
  • Μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες (εκλογές, κλπ)
  • Έξω από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

  • Ποιά από τις δύο εκδοχές κρίνετε ότι είναι προτιμητέα, στην τρέχουσα συγκυρία ;  

  1. Η ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” : Αυτή θα αποφασισθεί σε ειδική σύσκεψη των μελών της, κατά την οποία θα αναδειχθεί και η ηγεσία της.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  1. ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ : Αυτή, θα αναδειχθεί σε μελλοντική ειδική σύσκεψη, με εκλογή, μεταξύ των μελών τής Ολομέλειας, μετά την συγκρότηση και τη νομική μορφοποίησή της, με την εκ των προτέρων δέσμευση όλων για την αποδοχή του αποτελέσματος.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  1. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ:  το κυρίαρχο όργανο της Συσπείρωσης θα είναι η  Ολομέλεια της Συσπείρωσης , με εκτελεστικό όργανο αυτής, την ηγεσία Συντονισμού της, η οποία θα δίνει λόγο στην Ολομέλεια.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ :  Η εκπόνηση του “Κανονισμού Λειτουργίας” της Συσπείρωσης, θα ανατεθεί από την Ολομέλεια των μελών της, σε ειδική Ομάδα που θα επιλεγεί από αυτήν.

  • Συμφωνείτε, ή έχετε άλλη άποψη; Αν έχετε άλλη άποψη, προτείνετέ την.

  1. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη, ιδέα, ερώτηση, ή παρατήρηση έχετε, σας παρακαλούμε  να την υποβάλετε στην προαναφερόμενη διεύθυνση e-mail:  kleistheneia2014@gmail.com

Κατά τη διαδικασία του διαλόγου, στην διημερίδα, θα αναγνωσθούν όλες οι απαντήσεις  που θα λάβει η Οργανωτική Επιτροπή του Διαλόγου επί κάθε μίας ερώτησης, (από τις παραπάνω ), θα ακολουθεί συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος (μεταξύ αυτών που έχουν δικαίωμα διαλόγου) και θα ψηφίζεται ή θα καταψηφίζεται η πρόταση.

Ευελπιστούμε να σας έχουμε κοντά μας στην εκδήλωση
Όσοι δεν μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, μπορούν να εξουσιοδοτήσουν για τις ψηφοφορίες (με mail στην ίδια διεύθυνση: kleistheneia2014@gmail.com) ένα πρόσωπο που θα παρευρίσκεται στην εκδήλωση.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σημειώνεται ότι τα φετινά Κλεισθένεια, συνεχίζουν μια ήδη εξαετή παράδοση ετησίων γιορτών για αμεσοδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που πρόδρομός τους υπήρξε το 2006 η σύγχρονη εκκλησία του Δήμου Ροδίων και μετά την ανακήρυξη από τον ΟΗΕ το 2008 της 15ης Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας, ανελλιπώς το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας τα συνδιοργανώνει από 15 Σεπτεμβρίου, με διαφορετικό θέμα κάθε φορά και με διάφορες συλλογικότητες ή ενεργούς πολίτες.
Μέχρι φέτος που το θέμα των Στ΄ Κλεισθενείων αναφέρθηκε ήδη, αξιοποιήθηκαν οι γιορτές των Κλεισθενείων για διαβούλευση και ψηφίσματα στα εξής θέματα:
Α) Άμεση Δημοκρατία στην Ευρώπη (2009)
Β) Άμεση Δημοκρατία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (2010)
Γ) Συσπείρωση για την Δημοκρατία με ένωση των κινημάτων των πλατειών (2011)
Δ) Συντακτική Εθνοσυνέλευση και άλλο Σύνταγμα για την Ελλάδα (Ναύπλιο 2012)
Ε) Αρχές Αλληλέγγυας Οικονομίας σε ένα Κοινωνικό Κράτος Άμεσης Δημοκρατίας (2013)
_______________________________________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου